Győzött vasárnap este az Inter és pontszámban beérte a Rossonerit. Azonban a forduló utolsó mérkőzése még hátravan, az AC Milan Szardínián vendégszerepel. Pioli csapata győzelme esetén három egység előnyre tehetne szert a városi riválisával szemben, míg a Juventusra 10 pontot verhet.

Megállapítható, hogy a Cagliari a Serie A legrosszabb formájában lévő együttese. Utolsó négy bajnokiját elbukta, legutóbb még 2020. novemberében tudott győzni, azóta hat vereség és négy döntetlen a mérlege. Korábban a Sassuolóval nagyot alkotó, majd a Romával megbukó Di Francesco irányítja a szárdokat, s rendre 4-3-3-ban játszatja csapatát. Joao Pedro és Simeone már 15 találatnál jár, s rajtuk kívül Pavoletti is bevethető elöl. A középpályára megszerezték Nainggolant aki Nandez-al és Rog-al ütős egységet alkothatna, de előbbi eltiltás, utóbbi sérülés miatt nem lesz ott a keretben. Az Atletico korábbi belsővédője az uruguay-i Godin megadhatná a csapat stabilitását, de mostanság sokat sérült és 34 esztendősen már túl van a zeniten. Van patron a Cagliariban, de az utóbbi két hónapban igencsak döcög a szekér, s egy Milan szintű csapatot szerintem nem tud most megállítani.

Pioli tudja a receptet: rangadókon lehet pontokat veszíteni, de a kötelezőket kőkeményen be kell húzni. A futó szezonban a 6. hely alatti ellenfelei közül tízet legyőzött, három alkalommal végzett döntetlenre: Verona, Parma, Genoa – mindegyik az EL alatti kettős terhelésben lejátszott meccs volt. Vannak fontos hiányzók vendégoldalon: Hernandez, Calhanoglu, Bennacer sérült és Leao sárgái miatt nem játszhat, de Ibra teljes értékű, és valószínűleg kezd! Láttam a Juve utáni verségből Torino ellen felálló Milant. Kiválóan küzdött a Rossoneri és egy félidő alatt eldöntötte a meccset. Kessie, Diaz, Hauge és Castillejo valódi labdazsonglőröknek tűntek a Bikákhoz képest, s most a mély gödörben lévő Cagliari ellen is villoghatnak.

Pioli aktuális ellenfeléről sajtótájékoztatóján elismerően szólt: „kevesebb pontot szereztek, mint amennyit megérdemeltek volna, de összeszorított fogakkal is győznünk kell, mert fontos nekünk a téli elsőség”. Azt gondolom, hogy a szárdok előtt jár a Milan csapatépítésben, és klubként is. Voltak időszakok, amikor a szigetre a nagy csapatok nem győzni jártak, s a fanatikusai előtt rendre szárnyalt a Cagliari. Most erről szó sincs, kell a három pont a vendégeknek, s annak ellenére, hogy sok hiányzójuk van adott a Zlatan faktor!

Cagliari - AC Milan: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp