Klaviatúrát „ragadtam” a spanyol éllovas granadai kirándulása kapcsán. Úgy érzem, hogy jó szorzón egy könnyű over hasznát tehetjük zsebre szombaton, koradélután. Napok óta szemezek a 1,5 over szorzójával, s mivel láttam, hogy TIB tippvásárlós naplójában is szerepel a kimenetel (legutóbb 12/12-es mutatót tett közzé), hát itt is felhívom rá a figyelmet!

Alapvetően kevés gólt kap az Atletico és nyilvánvaló, hogy a bukmékerek ezért lőtték ilyen magasra a szorzót. Azonban megnéztem a hétfői Celta (2:2) elleni bajnokit, s megállapítottam, hogy Oblak ide vagy oda, képes a védelem váratlan rövidzárlatokra. Érdekes statisztikai adat, hogy a matracosok a bajnokság során eddig mindössze 12 gólt kaptak (20 találkozón), de a legutolsó négy fellépésük mindegyikén! Nyilvánvaló, hogy a „nagyok” megigása miatt Simeone újra megnyerheti a LaLigát, de ehhez több változtatást is kellett hozni. A legfontosabb a három belső védős rendszer felvállalása, melyben fő szerepet kapnak a szélső futók. Gyakorlatilag az 5-3-2 és a 3-5-2-es rendszerek flexibilis változtatásáról szól jelenleg a madridiak játéka. Az a helyzet, hogy Trippier kiválásával szemlátomást gólokat kap az Atleti, s most Granadában sem áll a madridiak rendelkezésére eltiltás miatt. Legutóbb mikor játszott az angol, legyőzte a Sevillát 2:0-ra az éllovas, nélküle viszont sebezhetővé vált a jobb oldal. Játszott a helyén Vrsaljko, Saul, Llorerne. Utóbbi pont a másik szélről keveredett át, s így kapott is hétfőn kettőt az Atletico. Szerintem az élcsapatok mögött nyomuló Granada jó lehet egy gólra az összecsapáson.

Nagyon kellemetlen ellenfél Diego Martinez együttese. Ha csak a labdát nézzük nem értjük, hogy miért ilyen hatékony ez a csapat. Viszont, ha elengedjük a pettyes nézését, rájövünk, hogy kőkemény a Granada, akár az alattomos terrorizáló belépőktől sem riadnak vissza a játékosok. Mellette a végsőkig képesek meghalni a pályán, s ez rendre elegendő a nagyjából azonos képességű csapatok ellen. Küzdőszellemükről a Barca elleni 3:5 a Coppában, vagy a múlt heti Levante meccs – 2:2, a 95. percben egyenlített Soldado – tanúskodik. Miközben három belső védő uralja a kapujuk előterét, három csatárral rohamozhatnak, mert a középpályán a taktikai szabálytalanságok, és a kellő agresszió rendre csökkenti ellenfeleik harci morálját. Valósággal bedarálják, fizikailag „gyilkolják” a pengés játékosokat, s mindig meglepődöm, hogy többnyire asszisztál hozzá a játékvezetői kar. A Granada eddigi 22 bajnokiján 72 gól esett, azaz bőven három felett átlagol meccsein!

Szerintem a Celta elleni pontvesztés után most csak a győzelem lehet elfogadható az Atleticó számára. A hazaiak azonban imádják az ilyen meccseket, és pimasz módon fel fogják venni a kesztyűt, titkon remélem, hogy ők szerzik az első találatot és akkor sima lesz az ajánlott kimenetel. A vendégek tudják, hogy mostanság nem sikerül egy góllal lehozni a három pontokat, s igazából ez már nem is az a csapat, aki erre játszik. Nem tagadom, könnyű hasznot remélek!

Granada CF - Atlético Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp