Januári edzőcseréjét követően megnyerte a spanyol szuperkupát a Bilbao, a Real Madrid és a Barcelona „testén keresztül”. A bajnoki sorsolás szeszélye, hogy egy hónapon belül a La Ligában kétszer is megmérkőzött Marcelino együttese a katalán sztárcsapattal, s mindkétszer kikapott, így új edzőjével eddig csak négy pontot gyűjtöttek a baszkok. Most az „óriásölő” újonc otthonában csak a három pont elfogadható számukra.

Igencsak pimaszul kezdte a Cadíz a szezont, stabil védekezés, nagy győzelmek: Real Madrid, Barcelona és idegenben a Bilbao is! Viszont az új esztendőben helyretették a sárga-kékeket. Kiesés a spanyol kupából, s a ligában három vereség, két döntetlen és egy győzelem a mérleg. Ami viszont szembetűnő, hogy a korábbi stabil védekezés a múlté, rendre kapja a gólokat az újonc, utolsó öt bajnoki meccsén 14-szer zörgött a hálójuk. A mérkőzés előtt Alvaro Cervera pont erről nyilatkozott, elmondása szerint próbálják megszervezni a védekezést, ami sokkal fontosabb lenne jelenlegi helyzetükben, mint az előre játék. Szétesett a Cadíz és a sorozatos rossz eredmények miatt egyre közelebb került a veszélyes zóna is, jelenleg csupán három ponttal vannak a vonal felett. Az okok a szokásosak, alapemberek sérültek meg a középpályán: Jens Johnsson, Alex. Tetézi a bajt, hogy Marcos Maurót kiállították a Sociedad ellen így egy belső védővel kevesebbel számolhat a szakvezetés.

Veszélyes ellenfélnek tartja Marcelino az újoncot, viszont el kell kezdeni a pontok gyűjtését a bajnokságban, mert a tabella közepe nem épp üdvözítő az Athletic számára. Mindig meglep, hogy a bilbaóiakat mennyire underesnek találják a bukmékerek. Közben utoljára január elején játszott a csapat egy gólos meccset az Elche legyőzésekor, ez volt Garitano utolsó találkozója a kispadon. Azóta 10 mérkőzésén, mindig volt legalább két gól, ha a Williamsék pályára léptek. A csapat szélső védői: Berchice és de Marcos folyamatosan támogatják a támadásokat. Elől pedig egy csomó gólveszélyes játékossal számolhat Marcelino: Berenguer, Muniain, Raul Garcia, vagy a már említett Inaki Williams.

Adott egy győzelemre hajtó vendégcsapat, és egy gödörben lévő Cadíz. Az újonc is képes váratlan találatok bevitelére, labdaszerzései főként a támadóharmadban életveszélyesek. Nagy kérdés, hogy mennyire sikerül összerakni a csapatvédekezést az elmúlt hetek viszontagságai után Cerverának a meccsre. Szerintem talál egy dugót majd a hazai gárda, s akkor kettő kell a Bilbaónak, így simán leeshet a jószorzós 1,5 over. Tippem: 1:2.

Cadiz - Athletic Club Bilbao: Gólok száma - Felett/alatt tipp