Elérkezett az Australian Open döntője, és ha az utóbbi idők teniszét nézzük, akkor bizony nem meglepetés ez a párosítás.

Daniil Medvedev egy laza 20-as győzelmi sorozatban van, utoljára még tavaly októberben, Bécsben kapott ki Kevin Andersontól, azóta pedig nincs megállás, behúzta a párizsi Masterst, a világbajnokságot, megnyerte az ATP Cupot az oroszokkal, most pedig élete második Grand Slam döntőjére készülhet. Magas srác, óriási jó szervákkal, első adogatás mögött 80+ százalékban nyeri a pontokat, rengeteg ászt üt, és ezzel együtt brutál jó a lábmunkája. Szinte alig lehet leütni a pályáról, mindent visszakanalaz valahogy, és fonákról és tenyeresről is jól gyorsít, ha negatívat kéne írni, akkor a hálónál még nem egy Federer azért. A Krajinovic elleni meccset eltekintve szinte begyalogolt a döntőbe, az utolsó komolyabb meccsei is simák voltak, Rublev egyáltalán nem tud Medvedev ellen játszani, Tsitsipas meg hulla volt, de lehet amúgy sem lett volna sok esélye a görögnek, így fizikálisan nem lehet probléma az orosznál.

Djokovic erőnléte viszon erősen kérdéses, nagy színész a szerb, ha tényleg van a hasfal sérülése, akkor nagy bajban lesz, de inkább úgy vagyok vele, hogy nincs, látva Zverev és Raonic ellen miket tolt. Csak Karatsev és Chardy ellen nem bukott szettet, tehát aki egy kicsit is nem volt meghalva, meg egy kicsit jobb teniszt hozott, az meghosszabbította a meccsét, de azért csak bedarált a végére mindenkit valahogy. Nyolc AO-t nyert már Djoko, nyolc döntőből, a Rod Laver Arénába nem veszíteni jár, lehet bármilyen erőnléti baja, simázni valószínűleg nem fogják, pláne nem egy döntőben.

Nálam ez egy maratoni meccs is lehet, valahogy nincs előttem, hogy bárki is 3-0-val nyer, de ebbe a 36-os határba még akár az is beleférhet.

Djokovic, Novak - Medvedev, Daniil: Játékok száma - Felett/alatt tipp