Ennek már a fele sem tréfa-mondhatja az egyszeri Liverpool-szurkoló. Joggal, hisz amíg ez a csapat szinte sebezhetetlen volt, addig most olyan mélyrepülésben van, hogy az elképesztő. Zsinórban benyelt négy bajnoki vereség, elképesztő az a széria. Kicsit olyan ez, mint a sportfogadásban a hullámvölgy, nehéz belőle kikászálódni.

Viszont olyan sem nagyon volt mostanában a Liverpool idényében, hogy egy meccsre 7 napot tudjon készülni. Az Everton elleni meccse 20-án volt, ez pedig 28-án, ráadásul esti meccs, szóval ez mindenképp jó hír. Legalábbis ebben bízom, hogy a csapat tudja rendezni a dolgait, átgondolni ezt az egész idényt, és ha úszik is a bajnoki cím -mert úszik-, akkor a top4-ért kell mindent megtenni, és megküzdeni olyan csapatokkal, mint a Leicester City vagy a WHU, melyek szintén reálisan vannak versenyben a top4-ért, nem beszélve a Chelsea-ről vagy az Evertonról, amely derbit nyert a 'pool ellen. Vak is látja, hogy még egy-két betli, és a top4-nek is búcsút lehet inteni.

Ez a Sheffield United nem tűnik erősnek, 25 meccséből 20-at elveszített. Gólt nem nagyon lő (25 meccsen 15-öt), azt sem mondanám, hogy a legjobban kontrázó csapat, szóval jó esélyt látok rá, hogy végre-valahára bajnokin nem kap gólt a Vörösök csapata. Elöl pedig csak nem lehet mindig ennyire balszerencsés ez a Liverpool, mert a helyzetei rendre megvannak, csak azok az utolsó passzok, az utolsó momentumok nem jönnek össze. Persze Mané, Salah meg Firmino is alapvetően művész, de talán most nem azt az időszakot élik, amikor a flikk-flakkokra vágyik a csapat szurkolója. Most eredménykényszer van.

Én abban bízom, hogy azt a nyomást, amit a 'pool a Sheffield Unitedre helyez, az elég lesz a győzelemhez.

A 'pihenőre', azaz a lyukas hétre pedig tényleg szükség van, mert a rengeteg hiányzó miatt nagyjából már most fel lehet vázolni a Liverpool vasárnapi kezdőjét, olyan szinten fogyott el Klopp csapata. Meg az az igazság, hogy ennek a Liverpoolnak szerencséje sincs, de előbb-utóbb lesz. Remélem előbb. Volt ez 1.55 is, most 1.42, de szerintem vasárnapra még esik az odds, szóval ja, most kell behúzni.

Sheffield United - Liverpool: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp