Űzik-hajtsák a férfiak a kézilabdát a BL-ben, kesze-kusza, felforgatott szezon ez az idei is, de lassacskán a csoportmeccsek végére érünk, és kialakul a két nyolc-fős csoportban az ún erősorrend. Több csapat sorsa, helyezése már nagyjából fix, ám e kettőnek épp nem. A Barca és a Veszéprém vitte az első két helyet a papírformának megfelelően, ám e kettő, meg a Kiel és a Nantes azért még helyezkedhet.

Igen ám, de nagyjából a 3-6 helyek között fog végezni ez az említett négy együttes, és olyan igazán nagy különbség a helyezések között nincs. AZ EHF nemrég hozta meg a döntését, miszerint idén mégsincs kieső a csoportkörök után, emiatt rengeteg csapat tol már örömkézit, megszaporodtak az olyan meccsek, ahol a 70 gólhoz közelebb vagyunk, mint a hatvanhoz. Nem szaggatják szét magukat a csapatok védekezésben, gólt dobni meg mégiscsak öröm, ezért inkább gólokat dobnak, mintsem szétpofozzák egymást.

A Motor pl. a Veszprém ellen játszott legutóbb egy 64 gólos találkozót, jó kis adok-kapok volt. Eleve olyan csapat, amely favorizálja a laza, könnyed kézit. Ötletes, játékos csapat a Zsaporozhyje, és mióta Pukhovskinak is van váltótársa, talán még inkább ütőképesebb csapat lett az ukrán.

Az Aalborg sem szereti az underes meccseket, a legutóbbi underük előtt három darab 67 gólos meccset is játszottak a dánok a BL-ben. Ősszel az Aalborg pályaválasztása mellett 67 gólos találkozót játszottak a felek, én most is valami hasonlóra számítok.

Ha megnézzük a másik csoportot, még a 7. Vardar sem tűnik könnyű ellenfélnek, aztán hogy most Szeged, Meshkov-Brest jön szembe, kb mindegy. Én a most a BL-ben egyre divatosabbá váló overes meccsre szavazok, szerintem bőven mindkét csapat 30 fölé megy, tényleg gyors, ötletes, gólerős csapat mindkettő, és nem annyira erőssége a védekezés.

HC Motor Zaporozhye - Aalborg Håndbold: Gólok száma - Felett/alatt tipp