Kiesési rangadónak is tekinthető a szombat délutáni találkozó, bár a WBA szinte reménytelen helyzetben, 11 ponttal lemaradva az utolsó bennmaradó helytől utolsó előtti, ezzel szembena Brighton 4 ponttal van a vonal felett.

WBA megpróbált tüzet oltani, és egy City elleni pontszerzés után menesztették az edzőjüket, hogy kinevezzék a kieséselkerülő specialistát: Sam Allerdycet. A tőle elvárt nézhetetlen játékot remekül hozza, de nem gyűjti olyan bőszen a pontokat, hogy a Sheffieldel kézen fogva ne a másodosztályba kössenek ki, kinevezése óta 12 mérkőzést ment le ezalatt egyetlen győzelem mellett 4 döntetlen és 7 vereség jött össze, ilyen mutatóval nem meglepő, hogy a biztos bennmaradó helyektől fényévekre vannak.

Ezzel szemben a Brighton helyzete egy fokkal jobb, de az is inkább elkeserítő. Remekül játszanak rengeteg helyzetet dolgoznak ki, ráadásul rengeteg jó minőségű helyzetet, ezzel szemben az xG modell nem a barátjuk. Olyan szinten alulteljesítik amire nem nagyon láttam példát. A modell és a mutatott játék alapján TOP6-7 hely környékén kéne legyenek, ehelyett még a kiesés szele is meg-meg lengeti Graham Potter szélkabátját. Hétfői meccsük ékes példája az idei szezonjuknak, szó szerint lefocizták a pályáról a Palace-t, 2,06-0,22 volt az xG állás az eredmény után, erre fel a Palace 2 probálkozásából két gólt sikerült lőnie, a győztes találatot a 90+5. percben.

Remek edző Graham Potter, és biztos tisztában van, ha most nem szerzi meg a hárompontot, és esetleg a Fulham nyerni tudna egy nem épp kemény Crystal Palace ellen, akkor hiába a remek játék, a remek presszing és a tömérdek kidolgozott helyzet, 1 ponttal lennének már csak a vonal felett.

WBA lényegében már kiesett, Brighton meg sokkal többre hívatott, mint a tabellán elfoglalt helyezésük mutatja, itt ma ki kell jönnie a lépés a Brightonnak és győzniük kell idegenben.

West Bromwich - Brighton & Hove Albion: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp