Ismét játszik a Bilbao és ismét magasra lövik a bukmékerek az overek szorzóját. Amíg ezt ilyen következetesen teszik, addig érdemes szerintem kivenni belőle mindazt, ami benne van. Aktuális ellenfelük mintha a hullámvasúton ülne, s Diego Martinez csapatánál nyilván belejátszik a nemzetközi kupamenetelés is az aktuális teljesítménybe.

Szimpatikus nyilatkozattal vezette fel az összecsapást a vendégek szakvezetője. Külön gratulált az Athletic teljesítményéhez, a szuper kupa megnyeréséhez és a Király-kupa döntőhöz. Tény, ami tény: Marcelinóval egy támadóbb és sikeresebb bilbaói együttes fut ki hétről-hétre a pályára, mint korábban, s ellenük senki sem számít egyértelmű esélyesnek a spanyol mezőnyben. Szeretem a Granadát, kemény kissé pokróc stílusa miatt, s náluk nem a latinos technika a domináns, hanem a harcosság. Viszont azt is látni kell, hogy úgy fogynak el erőforrásban, mint a ’80-as években a banán az Ábécéből. Gonalons alig épült fel ismét megsérült, de védők és középpályások sora maródi: Vallejo, Soro, German Sanchez, Carlos Neva, Angel Montoro, Yangel Herrera. Ők csupán a friss kidőlő játékosok mert van még egy lista a régebb óta „használhatatlan” spílerkről is. Ha még a csatár Darwin Machist is megemlítjük, akkor megállapítható, hogy ha nem is egy „B” keret, hanem az egészséges hadra fogható emberek állnak Martinez rendelkezésére. A lendületbe jövő Bilbao ellen szerintem újabb idegenbeli vereségbe szalad majd bele a Granada, akit még súlyt az is, hogy a Napoli kiejtése után a nyolc közé jutásért csütörtökön már a Moldét fogadja az Európa Ligában.

Kemény 120 perces kupacsatában diadalmaskodott az Athletic csütörtökön. Gyakorlatilag a legjobb csapatával állhattak fel Valenciában a Levante ellen a baszkok, más kérdés, hogy a hosszabbításban hat játékosát is lecserélte Marcelino. A múlt heti Levante elleni La Liga meccsen, ahol szintén 1:1-re végeztek a felek (egy hónapon belül háromszor találkoztak és mindegyik alkalommal ez lett a végeredmény..) kiállították a védelem tengelyéből Martinezt, így ő eltiltás miatt nem állhat a hazaiak rendelkezésére. Rajta kívül kompakt a bilbaói keret, és ez a széles rotáció három pontot érhet a 26. fordulóban.

A Granada utoljára január 31-én játszott egy underes meccset (0:0 a Celta ellen), azóta nyolc tétmérkőzésének mindegyikén volt két gól. Ugyanez a mutató az Athletic esetében is szembeötlő: 14 legutóbbi meccsén volt legalább két találat. Kell a győzelem a hazaiaknak, mert a tabella elejéhez szeretnének tartozni, így azt gondolom, hogy több gólos győzelmet arathatnak. Számszerű tippem: 3:0 vagy 4:1, de a biztos 1,5 overrel megelégszem itt a Guruban!

Athletic Club Bilbao - Granada CF: Gólok száma - Felett/alatt tipp