Formaingadozások, formahanyatlások. Mindezek jelen vannak, voltak a WTA Touron is. Nagy játékosok kerülnek hullámvölgybe, mások meg feltörnek a középszerűségből és most élik virágkorukat.

Ezekkel a sorokkal nyugodtan adhatunk helyzet leírást is az amerikai Pegula és a csehek klasszisának Karolina Pliskovának az összecsapására.

A 27 éves amerikai lány már a tavalyi évben szintet tudott lépni, TOP játékosok garmadáját tette félre az útból. Jó jel számára, hogy az új esztendőre is fenntartotta a formáját és nem egy évi tündöklésről volt szó esetében.

Dohában hét mérkőzést nyert, csupán a végső győztes, szintén ihletett formát mutató Kvitova állította meg az elődöntőben. A dubaiba való székhely áthelyezéssel mi sem változott, ugyanolyan könnyedséggel üti a labdákat, Shvedovának és Maldenovicnak is mindösszesen 3-3 gamet engedélyezett.

Pliskova bár nincs teljes gödörben, jelentősen elmarad a legjobbjától. Dohában épp Pegula tanította móresre, 6:3,6:1 -es lemosta a pályáról a nyurga cseh lányt.

Ami itt Dubaiban is szembetűnő, hogy nincs meg a kellő önbizalma Pliskovának. A keddi Sevastova elleni fellépésen is egy simán nyerhető találkozóba engedte vissza a lett Sevastovat, ilyen kilengéseket pedig egy szárnyalófélben lévő Pegula ellen halálos vétek lesz felkínálni.

Egyik oldalon dülledő mellkas, önbizalommal, a másikon egy látványosan visszaeső TOP10 -es játékos. Egy hét alatt semmi sem változott, szerintem most sem lesz alkalma elizgulni semmit Pegulának és mindez újabb két szettes blamát eredményezhet Plisková számára.

Pegula, Jessica - Pliskova, Karolina: Szett hendikeppel - Hendikep tipp