Az egykor szebb napokat is megélt Kaiserslautern együttese fogadja a Zwickau együttesét a Bundesliga 3 szombati 28.fordulójában.

Több, korábban első osztályban megfordult együttes is található jelenleg a harmadosztály mezőnyében, de kiemelkedik innen a 'Lautern együttese. A korábbi német bajnoknál akkora gondok vannak, hogy szezon végén simán a negyedosztályban találhatják magukat. Az első, és legfontosabb ok, hogy a csapat nagyon sok mérkőzésen remizik. Szám szerint tizennégy alkalommal játszott olyan találkozót, amelynek nem volt győztese. Messze a legkevesebb győzelemmel rendelkeznek, szám szerint néggyel. Ugyanakkor kevés gólt is szereznek, amivel nem lehet mérkőzéseket nyerni. Így alakulhatott ki az, hogy jelenleg hátrafelé kell nézegessen a csapat, mert az előtte lévő együttes már négy ponttal előtte áll, pedig már egy mérkőzéssel többet játszottak.

A 'Lautern együttese még épphogy bent maradó helyen áll, de a forduló végére könnyen a kiesőzónában találhatja magát. A Zwickau ellenben a kilencedik helyen áll, eggyel több vereséget elszenvedve, mint mai ellenfele. Azonban a Kaiserslautern négy győzelmével szemben tízet számlál a Zwickau. Harminchárom rúgott és lapott gól a csapat neve mellett, ami jól mutatja, hogy stabil középcsapat az együttes. Se felfelé, se lefelé nem lógnak ki.

Úgy gondolom, ha a hazaiak szeretnének bent maradni, akkor minden esélyt meg kell ragadjanak. Jövőhéten mennek a kiesőhelyen álló Magdeburghoz, és ha itt illetve jövőhéten sikerülne nyerni, akkor nagy lépést tennének a bent maradás felé. A plusz hat ponttal már sokkal előrébb lennének, és látótávolságban lennének a csapatok.

A két együttes hétszer találkozott már egymással, 3-3-1 a 'Lautern javára a mérleg.

Nagyon fel kell szívnia magát a hazai együttesnek, ha nem szeretnének egy újabb osztályt lecsúszni. A Zwickau nem egy megoldhatatlan feladat, bár kemény falat lesz az biztos. Gólt, gólokat kell szerezzen a hazai együttes, máskülönben egy újabb pontvesztés könnyen az ellenfelek malmára hajthatja a vizet.

1. FC Kaiserslautern - FSV Zwickau: 1. FC Kaiserslautern által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp