Akárhogy nézem győzelmi kényszerben van a bajnoki cím első számú várományosa az Atletico. Koeman mindent megtesz, hogy zárkózzon a matracosokra s mivel a La Ligából még 12 forduló hátra van, nem ledolgozhatatlan a hat pontos hátrány. Egyszerűen most nem engedheti meg magának a botlást Simeone alakulata.

Láthatóak a statisztikai adatok a Getafe-Atletico meccsen, más elemzés (oakland-é) ezt már behatóan tanulmányozta. A helyzetet más szemszögből világítanám meg: egyszerűen kell a madridiaknak ez a meccs. Néztem a hétközi pótlásukat a Bilbaóval szemben, ahol korán hátrányba került a ’Tico. Ami nagyon szembeötlő volt, hogy az együttes nem esett pánikba, annak ellenére sem, hogy bizony az Athletic könnyen rárúghatta volna a másodikat is. A vendégek kontráiban benne volt az újabb gól, de a védelem, vagy Oblak valahogy mindig kisegítette a csapatot. Bármennyire tűnt elképzeléstelennek, meddőnek Simeone együttese az előre játékban, mégis egyenlített a félidő végén, hogy aztán a szünet után bedarálja ellenfelét. Nincs jó formában a listavezető, de harcolni, teperni és küzdeni mindig képes. Keretében rengeteg a minőségi játékos, valaki mindig képes eldönteni a nehéz meccseket. Azt gondolom, hogy ami a padon Simeone, az a pályán Koke, s míg ő bevethető, ha nehezen is de megszerzi a három pontokat az Atletico a getafe-szintű ellenfelekkel szemben.

Bordalas Jimenez elveszítette Jaime Matát, az egyik legfontosabb láncszemét, gólfelelősét. A 32 esztendős ék a kiállítás sorsára jutott a Valladolid elleni találkozón. A tavalyi szezonban 11, azelőtt 14 gólt tett be a közösbe Mata, jelenleg ötnél jár, de rá most nem kell figyelnie a vendég védőknek. A Getafe a tipizálható 4-4-2-es játékrendszert tolja több-kevesebb sikerrel. A futó évben 2021-ben 11 bajnokin, mindössze tíz pontot gyűjtött, de vélhetően kiesési gondjai nem lesznek. Azt gondolom, hogy nyilván felveszik majd a kesztyűt az éllovassal szemben, de a pontjaikat nekik nem az Atletico ellen kell megszerezniük.

Viszonylag kevés szó esik a matracosok kapcsán az idegenbeli teljesítményükről, pedig egészen döbbenetesek a mutatók: 12 meccs egyetlen vereség (Real), és 9 győzelem. Azt gondolom, hogy a Chelsea elleni Bl-visszavágón az első mérkőzés veresége után is van esély, előtte viszont a Getafétől el kell vinni a pontokat, lehetőleg egy nem túl bonyolult meccsen. Ajánlott tippem a biztonsági DNB, vendég győzelemmel.

Getafe - Atlético Madrid: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp