Már most megteszem számomra a hétvége meccsét, hiszen tegnap még 1.52 volt a hazai győzelemre adott szorzó, ma estére már lennebb ment, tekintve a Krajova-Konstanca döntetlennel lezárult mérkőzést.

Elég bonyolult alapszakaszon lesz túl a vasárnapi záróforduló után az FK Csíkszereda, kezdődőtt az egész szezon egy nagyon hullámzó teljesítménnyel, amikor becsúsztak váratlan győzelmek, de nagyon sok váratlan pontvesztés is, hogy aztán az egész csapaton átrohanjon a járvány, ami nagyon visszadobta a srácokat fizikálisan. Ami aztán azután történt az már csoda számba ment: 10 meccses veretlenségi sorozat, 12 meccsből mindössze 1 vereség, 5 döntetlen és 6 győzelem, és ha csak az utolsó 10 mérkőzés forma tabelláját nézzük akkor a szeredaiak az első helyen találhatóak. Hétfőn bebiztosíthatták volna a helyüket a rájátszást érő top 6 hely valamelyikén, de szokás szerint a román játékvezetői delegáció ezt másképp gondolta, és hiába szerzett (több visszajátszás alapján is) szabályos találatot, ezt a játékvezető elsőre megadta majd egy 5-10 másodperces gondolkodás után meggondolta magát és lest itélt a zsilvásárhelyi csapatnak. Így maradt a 0-0-as döntetlen, és az utolsó fordulóra hagyták a döntést. Tekintve, hogy a tabella nagyon szoros, és még bármi megtörténhet, hiszen 11 csapatnak van reális esélye az első hat helyre odakerülni az utolsó forduló előtt.

Matek szempontból a szeredai csapatnak van az egyik legkönnyebb dolga, hazai pályán ha megszerzik a 3 pontot a TOP 6 helyük garantálva lesz, hiszen 32 ponttal beérik pontszámba a jelenleg 3. helyen álló, de több mérkőzést már nem játszó Farul Konstancát, illetve pontegyenlőség esetén a gólarány dönt, amivel az FK Csíkszereda jobban áll, mint jó pár riválisa, és nem tud a többi pályán olyan eredmény születni, ami negatívan érínteni a hazaiakat.

Ellenfélként sem nagyon választhatnának könnyebbet az utolsó, nagy téttel bíró mérkőzésre, hiszen a mindössze 18. helyen szerénykedő, csak 15 pontot gyüjtő CSM Slatina érkezik vendégségbe, akik minden bizonnyal jövőre már egy ligával lennebb fognak szerepelni.

Ismétlem magam zárásként, három ponttal az FK Csíkszereda kiharcolja a play-off helyet, ehhez "mindössze" győzniük kellene a nem túl acélos Slatina ellen. Nem lesz egy könnyű meccs, de kötelező három pontnak kellene lennie számukra, minden bizonnyal ezért többen is tenni fogják a hazait, ami miatt valszeg jóval alacsonyabban lesz fogható a hazai siker a vasárnapi mérkőzés előtt.

Ui. jelenleg a Guru szombat 10:00-ra teszi a mérkőzést de a román federáció a zárófordulót vasárnap 14:00 órai kezdésre tette.

Csikszereda Miercurea Ciuc - CSM Slatina: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp