Két meccs két győzelem, uralja a H-csoportot Oroszország, s a csetlő-botló Szlovákok legyőzésével továbbra is százszázalékos maradhat. Az előjelek most azt mutatják, hogy az 1,8 feletti szorzó a vendégsikerre erősen felül prezentált.

Csupán két kör ment le a selejtezőkből mégis meglehetősen bebonyolultak a szálak. Az előzetes favorit Horvátország kikapott Ljubljanában, majd a Szlovénokat verte 2:1-re az orosz nemzeti csapat. Szlovákia kétszer éget nagyot. Nálam a Ciprus elleni 0:0 se fér már bele, de a Málta elleni hazai 2:2, régi magyar emlékképeket idéz. Tény, ami tény Tarkovic vagy 7-8 alapemberére nem számíthat jelenleg és a komolyabb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosok elfogytak. Maradt Skriniar (Inter) a védelem közepén, Kucka (Parma) aki már a 34. évét tapossa, a Fradiban se bizonyító Mak és a Robert Bozenik (21 esztendős) aki a Feyenoordban padkirály. Ők jelenleg a tapasztalt erő Szlovákiában, s bizony ez a kevés volt a csoport leggyengébb csapatai ellen a győzelemhez..

Viszi a 2018-as vb-rendezői lendület Cherchasov csapatát. Ugyan a Nemzetek Ligája feljutást elbohóckodták: nem végeztek ki minket Moszkvában, a Szerbia elleni 5:0 alkalmával meg a „D” csapatukat küldték a gyepre. Most viszont egészen más a tét, mert a vb-ezüstérmes horvát csapatot kellene távol tartaniuk az első pozíciótól. Modricéktól ősszel őrült hajrát várhatunk, ezért fontos most az oroszoknak a trnavai ütközet. Horvátország legyőzi Máltát, de egy idegenbeli győzelemmel a következő etapig 3 pontos előnyt szerezhet a szbornaja. A szentpétervári Zenitre épülő válogatott megállíthatatlan centere Dzyuba menetrendszerűen termeli a gólokat. Ha rettenetbe kapcsol az orosz támadógépezet, akkor egy a szlováknál jóval komplettebb csapatvédekezés is szorul.

Azt gondolom, hogy a selejtező sorozat jelenlegi fázisában ziccerbe kerültek az oroszok. Ezer sebből vérzik északi szomszédunk, nincs meg az alapjáték, és az elmúlt két meccs bebizonyította, hogy nem áll készen komoly ellenfélre Tarkovic legénysége. Szlovákiának a semmiből kellene feljavulnia úgy, hogy valódi erőforrások nem állnak rendelkezésre. Ha kellően könyörtelen lesz az orosz válogatott, akkor egy könnyű győzelemmel megtarthatja a csoport első helyét!

Szlovákia - Oroszország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp