Kettő, a feljutás szempontjából nagyon fontos mérkőzést pótolnak az osztrák másodosztályban, hét közben. Mind a kettőben közös, hogy mind a kettő a 19. fordulóban maradt el és mind a két párosítás egyik résztvevője az első helyért küzd. A pillanatnyi formák és a legutóbbi sikeres tippem miatt nem lehet kérdés, hogy én a Blau-Weiss Linz amstetteni vendégjátékát veszem górcső alá. Két homlokegyenest ellentétes formában lévő csapat találkozik az Ertl Glas Stadion gyepszőnyegén, ahol az esélyek nagyon a vendégek felé hajlanak.

Nagyon nem akar összeállni Joachim Standfest keze alatt ez az amstetteni alakulat, igaz az utóbbi időben sérülések is tizedelik soraikat. Ennek az eredménye e vagy sem azt nem tudhatjuk, de a hazaiak belekerültek egy olyan vereségspirálba, mely már öt mérkőzés óta tart és egyszerűen nem tudnak szabadulni belőle. Bármilyen hadrenddel is próbálkozik Standfest, mind-mind dugába dől, ennek eredménye, hogy legutóbbi öt bajnokijukon 20(!) gólt kaptak. Hétvégén pontosan attól a Lieferingtől néztek bele hazai pályán egy hármasba, amely a mostani ellenfelük legnagyobb riválisának tekinthető a bajnoki versenyfutásban. Most kérdem én, ha a riválistól három, akkor...?

Akkor a linziektől nekünk elég kettő is, és jön a tippünk. Míg a hazaiak a saját kapujukba "termelték" a gólokat, addig a vendégek a riválisaikéba. Szűk öt fordulóra vetítve ez 21 találatot jelent Ronald Brunmayr alakulatánál. Ha nem lassítanak - elvileg nem kellene, mert a gólkülönbség dönt azonos pontszám esetén -, akkor az általam várt duplázás könnyed kora esti feladat kell legyen Fabian Schubertéknak. Ráadásul most annyira egyben van ez az FC Blau-Weiss Linz, hogy például az általam is elemzett SK Vorwärts Steyr elleni mérkőzésükön az öt találatot, öt különböző játékos jegyezte.

Jelen állás szerint nehezen tudom elképzelni, hogy bedőljön a tippem. Még egy 0:0-ás félidőnél sem kell pánikolnunk, mert a mérkőzés 90. percig tart.

SKU Amstetten - Blau-Weiss Linz: Blau-Weiss Linz által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp