A BW Linz az utóbbi időben jelentős formajavuláson ment át, és ennek eredményeképp az osztrák 2. Liga első pozíciójába került, jelenleg első számú várományosa lett a feljutásnak. Több mérkőzésébe is belenéztem, kifejezetten tetszetős focit játszanak. Itt van rögtön ez a Fabian Schubert nevű csatáruk, aki nagyon kilóg fölfelé a mezőnyből. Nem azért, mert rúgott 29 gólt eddig 23 meccsen, hanem mert tényleg más szinten focizik. Amit az utóbbi meccseket produkál, az ezen a szinten elképesztő. Persze ez nem jelenti azt, hogy majd az első osztályban is ilyen ipari mennyiségben fog termelni, de azért várható, hogy nem áll le egykönnyen ott sem. A Rapid Wien második csapata ellen hátrányba kerültek az első félidőben, aztán két perc alatt fordítottak, emellett pedig a Grazer és a Steyr csapatát kivégezték (5-0, 5-0). Az Innsbruck elleni meccsüket néztem, talán az utóbbi idők legkeményebb meccse volt az számukra. Nagyon nehezen adta meg magát az ellenfél, kellett az is a győzelmükhöz, hogy fél órát emberelőnyben focizzanak. Egyetlen meccset vesztettek el a tavaszi szezonban, méghozzá a Klagenfurt ellen (0-1) még február végén. Hazai pályán toronymagas elsők a ligában, összesen 9 gólt kaptak!

Az Amstetten jól kezdte a tavaszt, igaz, a tabella hátsó felében lévő ellenfeleket győzött le szűkösen. Egyedüli komoly sikerük a Lafnitz 2-0-s hazai pályán történő megverése volt. Azóta viszont sorban 5 vereséget szenvedtek el, ezzel a formatáblán utolsó helyre kerültek. Mindegyik ellenfelük megrúgja nekik a 3-4 gólokat.

Jó tipp lenne a gólokra menni, de az valami miatt nem tetszik. Sokkal csinosabb lehetőség az, hogy a BW Linz már az első félidőben megszerzi a vezetést, és azt megtartja a végéig is. Erre olyan szép szorzót kínálnak, amit nem tudok otthagyni.

SKU Amstetten - Blau-Weiss Linz: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp