Rendesen felbolygatta az álló vizet a SzuperLiga kezdeményezés, és ez teljesen kiszámítathatlanná tette a most futó bajnokságokat is, hiszen ha minden igaz aki Szuperligába készül az BL-ről lemondhat, de mivel egyenlőre semmi sem tisztázott, ettől megpróbálok elvonatkoztatni, és csak az adott meccsről írni.

Chelsea Tuchel kinevezése óta remekel, FA kupa döntő, BL elődöntő, és a Lamparddal még oly távolinak tűnő TOP 4 elérésére is a legnagyobb esélyesek szerintem a Leicester-Liverpool-WHU-Chelsea négyesből. Viszont a remek teljesítmény mellé hozzá kell tenni, hogy rengeteg meccset játszodtak, ami ki fog ütközni a bajnoki hajrára.

Míg a Brighton utoljára múlt hétfőn játszott az Everton ellen egy számukra tökéletes 0-0-at, addig a Chelsea lenyomott egy Porto elleni BL visszavágót (pechükre bár hazai pályán kellett volna lejátszani a mérkőzést, a COVID közbeszólt és utazniuk kellett a Sevilla stadionjába) és utána következett a City elleni kőkemény 90 perc amiből ők jöttek ki győztesen.

Sokszor irtam már, hogy ez a Brighton valahol a Leeds közelébe a 10.-11. hely környékén kellene legyen mutatott játék alapján, ennek ellenére a kiesés szele nem fogja veszélyeztetni, köszönhetően a lehetséges 12 megszerezhető pontból sikerült begyüjteniük 7-et. Mikor vereséget szenvednek is akkor legtöbbször a minimális 1 gólos vereség ami becsúszik, főleg az utóbbi időben.

Számomra ami a tipp mellett szól a Chelsea fáradtsága, az előző csúfos vereségük a WBA ellen is egy BL-FA kupa meccs kombó után jött, most ismét BL meccsről mentek FA kupa elődöntőre, hogy aztán rá három napra pótolják a hétvégi elmaradt fordulójukat. Nem lesznek frissek azok londoni lábak, és ha már akkora verésbe minden bizonnyal nem fognak belefutni, mint ahogy tették a WBA ellen, de én egy max egy gólos győzelmet tudok elképzelni számukra, de a pontvesztésük is simán benne van ebbe a párharcban.

Chelsea - Brighton & Hove Albion: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp