Megy a nagy matematika két teljes és egy fél fordulóval a vége előtt. Az embernek az az érzése, hogy nem csak focicsapatok, hanem bizony érdekek is erősen ütköznek egymással – főként a tulajdonosok érdekei. A semmiből hosszú hajrába fogott a DVTK és nyert három meccset, miközben a pár hete, már páholyban csücsülő Honvéd két vereséggel megint veszélybe került, csupán egy ponttal van a vonal felett.

Sajnos olyan időket élünk, hogy érdemes, sőt kell számolnunk azzal, hogy kinek ki ellen van még hátra meccse, ki, mit tud még üzletelni az előtte álló ellenfeleivel. A következő fordulóban a Honvédnak a Budafok ellen kell bebiztosítania magát, mert a végén a Fradit kellene legyőzni a bennmaradásért. Pintérék a 32. körben kapják a bajnokot, de aztán az MTK-val üzletelhetnek még egyszer, ha bajban lennének. Ők hat egységgel vannak a kieső helytől, de ahogy nyeri a meccseit a Dió (még gyűjthetnek 6 pontot Grozavék), nem ártana, sőt kell is egy egység az újabb NB1-es szezonhoz. Nézzük a Honvéd „szakmai” helyzetét. A Vidi és a Paks ellen két különböző mentálisú csapatot láttunk. Míg a fehérváriak ellen fordítottak Gazdagék (0:1-ről 2:1), majd mégis kikaptak (2:3). Van, aki bírói baklövéseket, mások Szabics-csodát kiáltottak, de végül Pakson rendesen helyretették Horváth Ferenc együttesét. Sima 2:0, már a félidőben, majd a nagy semmi. Bognár György meglepődve nyilatkozta, hogy sokkal nagyobb ellenállásra számított: „nem volt meccs”! Szerintem most a Honvédot nem érdemes elemezni, Szijjártó Péter is ráhat majd erre a dologra, külügyminiszteri teendői között! „Kell egy lökés, egy siker, vagy inkább kettő, majd még egy, ami talán visszaadná az elveszett önbizalmat” – mondta a találkozó felvezetéseként a hazaiak trénere, s bizony ez sok mindent sejtethet: lefekszenek nekünk, fújja be a bíró a hazai pályát, stb…

Nagy negatív spirálban vannak vendégek. Pintér masszívan dicsérte a találkozó előtt a kispestieket: micsoda játékosok, micsoda akadémiai képzés…Közben sírt egy kicsit: azt se tudjuk a sérülések miatt, hogy ki fog játszani. Úgy vélem, hogy egy esetleges vendéggyőzelem, könnyen Pintér állásába kerülne szezon végén, szerintem mindenki érti miért!

„Igazságos” lehet a döntetlen: benn tartaná a Zsóryt, két pont előnyt adna a Honvédnak. Mégis valószínűbbnek gondolom a hazai sikert (4 pontos előny), s ha a Kisvárda besegít a Diósgyőrnek egy zalaegerszegi győzelemmel (32. forduló), akkor az utolsó körre marad a döntés: ZTE, vagy DVTK? De a lényeg: most nem győzhet a vendég együttes, tehát…1x!

Budapest Honvéd FC - Mezőkövesd: Dupla esély - Dupla esély tipp