Habár úgy gondoltam, Robmiller kolléga mindent elmondott a mérkőzésről, így én kihagyom, viszont úgy érzem, talán valamit mégis hozzá tudok tenni a meccshez.

A Budaörs-Csákvár derbi szomszédvárak csatája, hiszen 37 km-re található egymástól a két település. Emellett azonban sok szállal kötődnek is egymáshoz: a Budaörs rengeteg játékosa korábban Csákváron focizott: a kapus Szabó Balázs, a középpályás Fényes Szabolcs, Kékesi Alex, Molnár Csaba, Molnár Tibor és Horváth Roland is csákvári mezben játszott az előző években. Fényes Szabolcs az alábbiakat nyilatkozta ezzel kapcsolatban: „Győzelmet várok magunktól. Számomra külön pikantéria lesz a találkozónak, hiszen Budaörsre igazolásom előtt három és félévet töltöttem Csákváron. Dupla sikernek könyvelném el, ha egykori csapatomat le tudnánk győzni”.

A vendég csapat edzője Márkus Tibor, aki korábban a Tatabánya csatára volt, emlékezhetünk rá, majdnem gólkirály is volt. Zöldfülű edző, hiszen a 42 éves tréner első csapata a Budaörs. Mégis azt lehet elmondani, hogy a sok bunkerező csapat mellett a Budaörs megpróbál focizni, a kick and run foci mellett próbálkozik a támadójáték felépítésével is. Azonban iszonyatosan hektikus a csapat: Nyíregyházán 5-0-ra kaptak ki, Soroksáron 5-4-re, de úgy, hogy 4-1-re még vezettek a 68. percig. Látható, hogy nagy összeomlásokra képesek, hiszen az Ajka is 7-2-re verte őket. Három olyan mérkőzést találtam tehát náluk az utolsó 10 meccsükből, ahol különleges események történtek, totálisan szétestek meccs közben. (persze emellett is volt még a tízből három másik meccs, ahol szakadt a gólzsák).

A Csákvár Visinka Edével jobb csapat, mint a helyezése mutatja. 2021-ben az egyik legjobb formában lévő csapattá nőtte ki magát. Elég annyi ehhez, hogy Szombathelyről nagyon kevesen hozzák el a három pontot, de a Csákvár könnyedén megtette ezt. Igaz, hogy csak 1-0 lett a végeredmény, de kapufájuk volt, és a védekezést is jól megoldották, Markek kapusnak egy hatalmas bravúrja volt csak. A kapust egyébként is ki akartam emelni, mert szerintem ő az egyik kulcsa a csákvári jó szereplésnek. Többször néztem már a srácot, oltári jól véd, vonalon az egyik legjobb, de a kijövésekkel problémái vannak.

Ősszel a Magyar Kupában 3-1-re győzött a Csákvár, a tatabányai bajnokin viszont a hajrában kapott gólokkal 3-1-es vereséget szenvedett. Most is a Csákvár győzelmét várom a hektikus vendég csapat miatt, de a szomszédvári rangadó okán szerintem egy gólra jók lesznek a vendégek is.

Csákvár TK - Budaörsi SC: Csákvár TK nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp