Hétközi fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga, s megint nem tudok másra fókuszálni, mint a szövevényes kapcsolati hálóra, ami a magyar fociközeget jellemzi. A Csákvár gyakorta bukdácsol a másodosztályban, de sosem esik ki. Vajon miért nem? A Budaörs gyakorta megtalálható a feljutó helyek környékén, de sosem jut fel. Vajon miért nem?

Tisztázzuk a csákváriak szerepét a labdarúgásunkban. Adott a felcsúti központ a Puskás Akadémiával, amibe addig dől a pénz, még előbb utóbb bajnok lesz. Fiókcsapata a Puskás II, az NB III-ban tolja, fel nem juthat. Kapóra jön a Csákvár, közelsége és pozíciója miatt is, itt a második vonalban játszhatnak a felcsúti akadémisták, azaz Visinka Ede csapatának erős kulcspozíciója van. Kell és lesz is itt NB II, és árulkodik is a tabella: aki nem közvetlen rivális (pl. Szentlőrinc), rendre ledobja a pontokat a bennmaradást becélzó csapatnak a szezon vége felé: Haladás, DEAC (nekik már mindegy), Békéscsaba, Győri ETO, Dorog, Soroksár. A Kazinbarcika legyőzése, és a Szentlőrinc elleni zakó volt igazi éles ki-ki meccs, s most is úgy látom, hogy a Budaörs be fog segíteni. A vendégcsapat szoros kapcsolatot ápol a csákváriakkal, hiszen egy raklapnyi korábbi Aqvital játékos edz Márkus Tibor csapatával.

Megint túl közel került az első két helyhez a Budaörs, úgyhogy jött is a tavaszi „hullámvölgy”, ami talán a nyíregyházi 5:0-al csúcsosodott ki. Olvastam a csapat hölgy ügyvezetőjével egy interjút, aki nagyon szépen elmondta az igazságot: nem akar a Budaörs NB1-et, de büszke, hogy a második vonal elején van mindig az együttes. Nincs rendes stadionjuk, Tatabányán játszanak, teret adtak Bognár Györgynek, hogy a válságban lévő edzői karrierjét újra felépítse, és kábé ennyi. Lojalitásukat, játéktudásukat azért jelzi, hogy a kiesés ellen küzdő csapatok ellen odateszik magukat: verték a Kazincbarcikát, pontot hoztak el Kaposvárról, és a Szentlőrinc és a Siófok ellen is 100 százalékot adnak majd, miért is? Hát, hogy segítsék a Csákvár együttesét.

Simán kiolvasom a helyzetből, hogy bármennyire ígérgetik a budaörsiek, hogy a három pontért utaznak kemény 90 kilométert, ebből maximum döntetlen lesz! A „szakvéleményem” az, hogy a jelenlegi helyzetében (öt ponttal van a vonal felett a hazai gárda), ezen a meccsen nem kaphat ki Visinka Ede együttese, ..éééés mindegy melyik csapatban ki lép pályára, és ki mennyire érzi a kaput/vagy sem.

Csákvár TK - Budaörsi SC: Dupla esély - Dupla esély tipp