Pazar formába került a Borussia a szezon végére. A Manchester City elleni Bl-búcsú óta zsinórban nyeri a meccseit az együttes. Így aztán magabiztosan behúzta a DFB-kupát, s a Wolfsburg legyőzése óta reális a bajnoki bronz is. Most a fix harmadik helyhez kell a Leverkusen elleni három pont a szezonzárón, s mivel a Bayer hetek óta teng-leng azt gondolom, hogy megcsinálja Terzic a csapat nyolcadik győzelmét sorozatban.

Bivaly a sárga-feketék támadógépezete. Sokan okkal overezik meccseiket, mert átlagban a kettőt megszerzik. Ráadásul közvetlen riválisait (mert a Bayern még mindig egy szinttel feljebb áll) oktatta az utóbbi hetekben a Borussia. Imponáló volt a lipcseiek elleni két meccsük, és a Wolfsburg elhozott három ponttal birtokba vette az együttes a dobogót. Azt gondolom, hogy felesleges sorolni a csapat erősségeit Haalandtól – Sanchóig „fényezni” sztárjait. A téli edzőváltás után ugyan sokáig kereste a játékát a Dortmund, mára viszont egy felszabadult örömfocit toló csapatot látok a szezon végjátékában, aki képes megtartani a harmadik helyet, egy győzelemmel!

Talán a Hertha elleni blama törte meg leginkább a gyógyszergyári csapatot. Berlinben már a félidőben 3:0-al ment Dárdai csapata, és nyilvánvalóvá vált, hogy ebből nem lesz idén sem Bl. Furcsa patthelyzetben van ehetek óta a gárda, mert míg az Európa Liga főtábla tartható, és igazán veszélyben komolyan nem forgott, addig előrébb lépni esély sincs. Hiába van egy potenciálisan erős keret Wolf mester kezei alatt idén mégsem ment úgy a góllövés, ahogy sokan számítottak rá. Idegenbeli szereplései alkalmával alig 1-es átlagot produkál a Leverkusen, Diabyéktól azért többet vártak a gárda szurkolói. Összegezve langyos lett ez így, s a szezonzárón a láthatóan motivációs problémákkal küzdő játékosokat kellene felpörgetni egy éhes Borussia ellen.

Szinte lefesti a Leverkusen helyzetét az utolsó két meccse: a kiesés elől menekülő Werdernek ledobott 1 pont (0:0), vagy a minimalista 1:1 az Union ellen, ami biztosította a jövő évi nemzetközi csoportkört. Motivált hazai csapatot várok, aki lendületből lemossa a gyógyszergyáriakat!

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp