Megint felülárazták Belgium győzelmét, pedig jól látható volt az első meccsükön is, hogy De Bruyne hiánya nem ront jelentősen a csapat teljesítményén. Megfagyott a levegő Koppenhágában, és elsősorban nem a finnek elleni vereség miatt, hanem Eriksen esete sokkolta az országot. Úgy vélem, hogy a belgák tovább akarnak jutni a második körben már és ehhez minden fegyverük adott.

Ha nem lennének pengés támadók Martinez kapitány tarsolyában, akkor is könnyen nyerhetné meccseit. Egész egyszerűen az is működik, ha „csak” rárúgják egy az egyben a labdákat Lukakura. Az Inter támadója gyakorlatilag évek óta extra teljesítményt nyújt klubjaiban és a válogatottban is. Erős tank szerű felépítés – mellette Janker nem lenne Tanker -, brutális lövő erő. Ezt az ember felrúgni is lehetetlen és ha felgyorsul olyan, mint egy gőzmozdony, nem érdemes az útjába állni, mert ha akar se tud megállni. Ebben a helyzetben tök mindegy, hogy ki játszik mellette: Carrasco, Hazard, Mertens egyaránt játszva szolgálja ki. Lukaku jelenléte leköt egy teljes védelmet, őt egy-egyben otthagyni valakivel egyenlőt jelent a góllal – 90 perc alatt egyszer legalább megver bárkit. Itt jöhet a csavar, mert ha 2-3 ember állítanak rá, akkor a gyors és technikás szélsők előtt nyílik terület.

Alaphelyzet, hogy Dániának pont, pontok kellenek. Azt gondolom, hogy Eriksen felépülése újabb extra erőt ad a keretnek, és a finnek elleni vereség után bravúr kell, mert még egy zakó után kiesik a csapat. A cél az, hogy az oroszok elleni összecsapásnak legyen/lehessen értelme, ahhoz viszont nem kaphat ki a dán gárda, sőt. Lehetőségeik megvoltak a Finnország ellen is, hiszen a kapura lövés 23:1 volt – milyen a foci az az egy elég volt a 0:1-hez. Braithwaite és Poulsen találhat gólt, viszont kötve hiszem, hogy Dánia megússza kapott találat(ok) nélkül.

Belgium le akarja zárni a csoportkört, míg ellenfelük az életéért küzd. Martinez regnálása óta egy overes csapatot épített, tétmeccsek tekintetében a 2018-as vb-elődöntőig kell visszamenni, hogy találjunk olyan találkozót, ahol nem volt meg a két gól a belgák meccsén: Franciaország-Belgium 1:0. Erre kijönnek egy ilyen éles csatára 1,42-es szorzóval?! Lécsapom!

Dánia - Belgium: Gólok száma - Felett/alatt tipp