Tavalyi mesébe illő Fradi menetelés után, ma ismét neki rugaszkodnak egy újabb európai körútnak. Tavalyi meneteléssel ellentétben már nem Szerhij Rebrov a csapat vezetőedzője, hanem a volt Dortmund edző Peter Stöger, bár személyi változás történt a Fradi kispadján, minőségbeli változás úgy tűnik, hogy nem, de erre pontosabb választ a szezon közepe táján tudunk kapni, illetve azután, hogy kiderült, hogy a Fradi idén pályára lép-e az európai élmezőnyben.

Másik nagy változás a tavalyi álom meneteléssel szemben, hogy idén ismét oda-visszavágós rendszerben fogják nyomni a selejtezőket, ami úgy gondolom sokkal inkább a Fradinak hátrány, hiszen a nagy csapatok ellen, az egyszeri 90 perc a szerényebb erőkből álló csapatokat segítette.

Mai ellenfelével szemben viszont még nem kéne semmiféle probléma adódjon Péter csapatának, és ezt a mérkőzést illik az első mérkőzésen lerendezni, hogy már Koszovóba egy tétnélküli "barátságos" mérkőzésre kelljen csak kiutazni. Míg a Fradi egy 31.6 millió eurós kerettel dolgozik, addig a kis koszovói ellenfelük mindőssze 3.3 millió eurót ér a mértékadó transfermakt adatai alapján. Ez közel 10-szeres értékkel bír a Ferencváros javára, ehhez még hozzájön a hazai pálya előnye, és a mondhatni remek felkészülési időszak eredményei, amelyek bár nem bírnak a legnagyobb súllyal, az hogy a Fradi 4-ből 4 meccset tudott behúzni, olyan ellenfelekkel szemben, mint a Legia, Ludogorets és Dunaszerdahely, akik szintén európai kupákban érdekeltek, és 4 meccsen mindössze egy gólt kaptak, remekül hathat az önbizalmukra nézve is.

Sima Fradi sikert várok kapott gól nélkül, hogy nyugodtan lehessen elutazni a jövőheti koszovói kiszállásra.

Ferencváros - KF Prishtina: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp