A tavalyi évben óriási tett volt a Rebrov vezette Ferencvárostól, hogy bejutott a 32 legjobb közé a Bajnokok Ligájában. Ez minden mellett a különleges egy meccses selejtezős lebonyolításnak is köszönhető volt. Idén új edzővel, új stílussal vágott neki a Fradi egy még nehezebbnek tűnő feladat teljesítésére. Az mindenképpen könnyebbséget jelent(ett), hogy az első két körben kiemeltként sorsolták a zöld-fehéreket, így látatlanban is ki lehetett mondani, az első két ellenfél kipipálása kötelező feladat. A koszovói bajnok Pristinát 6-1 -es összesítéssel megoldották Uzuniék, és a litván bajnok Zalgiris ellen hazai pályán kötelező az előny megszerzése.

Nem volt szemkápráztató egyik meccsen sem a Fradi játéka, ám amit korábban írtam, idő kell ahhoz, hogy az edző új játékrendszerét, stílusát teljesen magáénak tudja a csapat.

A Fradi azonban olyan szinten van jelenleg, hogy a BL selejtező ezen fázisában gyenge játék mellett is képes legyőzni az ezen a szinten érkező bajnok csapatokat. És ez is örömteli tény.

A Zalgiris az utóbbi időben egyeduralkodónak tűnő Suduvat az utolsó körben 3-0 -val elporolva taszitotta le a litván trónról, így kapott lehetőséget a BL-re. Az első körben az észak-ír bajnok Linfieldet sikerült kettős győzelemmel felülmúlniuk főleg az afrikai idegenlégiósaiknak köszönhetően. Ebből a kontingensből ketten a visszavágón piros lapot kaptak, így kiírták magukat a Fradi elleni első meccsről, ezzel is nehezítve a mesterük dolgát.

Egy szó, mint száz a Ferencvárosnak illik ezt a meccset zsigerből lehoznia, a kerete a budapesti együttesnek minőségileg sokszorosan jobb a litvánnál, mindez minimum 2-3 gólos sikert eredményezhet majd az első meccsen. u.i.: a harmadik körben a Slavia Prága, Rangers, Crvena Zvezda/Kairat Almaty hármasból kaphat ellenfelet a továbbjutó.

Ferencváros - Žalgiris Vilnius: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp