A Bajnokok Ligája nem lassít, darálják a kutyaütő csapatok a kvalifikációs meccseket. Sok dolgot nem értek, azt sem, hogy az előző körben főtáblás FTC miért ilyen korán csatlakozott a sorozathoz, a pocsék Vidi hogy lett volna kiemelt három körön keresztül a Konferencia ligában, de nem is térek el a tárgytól.

Itt volt ez a Fradi-Prishtina párharc, sok öröm, sok szórakozás nem volt a meccsben. A másodikat nem is láttam csak részletekben, az első végigizgultam. A koszovói csapat a darálós focijával mindkét meccsen a hajráig tartotta magát, aztán püff, elfogyott. Ahogy mi a portugálok ellen. De ez a szerény képességű koszovói csapat is tartotta magát becsülettel, és ha visszaemlékszem, a 2. meccs elején azért egész komolyan dominált, voltak helyzetei.

Ez a Stöger-féle FTC meg sem közelíti azt, amilyen formában volt az a Fradi. Sem felfogásban, sem állóképességben, sem egységben, sem koncentrációban, sehogy. Ez a keret gyengébb, szó se róla. Ráadásul a Rebrov-féle FTC játék racionális volt, nem igazán kockáztatott az FTC, ez a STöger féle FTC instabilabb. Legalábbis úgy tűnik nekem.

A Zalgirist fullra nem ismerem, a kutya sem néz litván bajnoki meccseket. Viszont a számokat látni, a statisztikákat látni.

A honi bajnokságban a Zalgiris stabil csapatnak számít, vezeti az A Lygát, 19 meccsen 13 gólt kapott, viszont lőtt 37-et. Nem nagyon szokott kikapni, szóval ja, stabil kis együttes. Van egy eltiltott belső védőjük, ami neuralgikus pont, de ahogy nézem, tele vannak légióssal, szóval biztos van zseton arrafelé (is). Egyébként hasonlóan az FTC-hez, ahogy a Fradinál egy Tokmac vagy Boli, úgy a Zalgirisnál is van elöl a kreatív zónában gyors színes bőrű játékos.

Érdekességképp megnéztem, hogy a Zalgiris legértékesebb játékosa a Fradinál csak a 18. legértékesebb lenne, szóval papíron nrutális a különbség a két együttes között, de én úgy vélem, ez a Fradi azért izzadni fog. Ráadásul a hőmérséklet is lehűlt, még csak az sem lesz, mint anno a DVSC-nél, amikor elvileg a hőség úgy megcsapta a Skontót, hogy kaptak egy 9-2-őt :D Én egy korrekt kis meccset várok a litván csapattól, szerintem bekkelni fognak, aztán ha van lehetőség kontrázni, akkor próbálkoznak. Két gólos FTC-sikernél még push a tipp, ahoz pedig, hogy elmenjen, kéne egy 3-0 vagy 4-1 stb. Nem mondom, hogy nincs benne, de nekem nem igazán tetszik ez az FTC. Meg ugye a litvánok játékban vannak, az FTC a felkészülés kellős közepén...

Ferencváros - Žalgiris Vilnius: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp