A norvég Molde a svájci Servette csapatában csap össze a Konferencia Liga selejtezőjének negyeddöntőjében. A norvégok játszanak hazai pályán az Aker Stadionban. A játékvezető a horvát Strukan lesz.

A norvégok jelenlegi formájáról többet lehet tudni, hiszen az Eliteserien már elindult. Jelenleg 5 ponttal vezetik a bajnokságot 14 fordulót követően, tehát nagyjából féltávnál. Toronymagasan a legtöbb gólt szerezték, szám szerint 34-et, hazai pályán pedig egyetlen vereségüket a Valerenga csapatától szenvedték el, nem kis meglepetést okozva akkor, hiszen 2-1-es vezetést fordított meg az ellenfelük. Ha ezt a mérkőzést leszámítjuk, akkor a mostani szezonban hazai pályán pontot sem hullajtottak, gólt is csak ötöt kaptak. Láthatjuk, hogy jó formában vannak.

Ezzel szemben a svájci Servette csapata még csak barátságos mérkőzéseket játszott. Azokon sem szerepelt túl fényesen. A Dinamo Kijev elleni meccsük második félidejét néztem, nagyon szedett-vedett támadójátékot játszottak, az ukránok szénné kontrázták őket, pedig fél gőzzel tolták. De még ha nem is láttam volna azt a félidőt, akkor is megerősítve látnám a gyenge formát: az alapozás közepén tartó Marseille 3-1-re verte őket, az Yverdon nevű csapat 1-0-ra, míg a svájci másodosztályú Xamax ellen sikerült 2-2-re menteni a meccsüket.

Szóval egyértelműen a hazai csapatot tartom esélyesebbnek, és nem csak a hazai pálya előnye miatt. A Servette még keresi a formáját, a Molde ellenben hasít a bajnokságban. Nem hinném, hogy sok esélye lesz a svájciaknak, ekkora szorzón pedig nagyon jó lehetőségnek látom a fogadást.

Molde - Servette: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp