Két csalódott, nagy tradíciókkal bíró klub ütközetével megkezdődik a Bundesliga2 2021/22-es szezonja. Mindkét együttes célja egyértelműen az élvonal. A Schalke valódi pofozógéppé vált az előző kiírásban így új igazolásokkal próbál visszajutni a legjobbak közé. Tavaly a HSV a bajnokság hajrájában bukta be az osztályozós helyet is, így negyedikként zárt.

Gelsenkirchenben egy raklapnyi új játékossal próbálják életre kelteni a korábbi sikeres hétszeres bajnok focicsapatot. A befektetés eredménye, hogy több, mint 80 millió euróra taksálják a Schalke keretét. Vannak nagy fogások a támadó egységben: Terodde ép a Hamburgtól jött ingyen, Matondo a Stoke City-től érkezet, igaz sérülten, Bülter az Union Berlintől igazolt a nyugati határhoz, míg a Zenit 18 éves tehetsége Iaroslav Mikhajlov a jövő embere lehet. Tény, hogy az utolsó felkészülési meccsen Terodde kettőt vágott a Vitesse ellen, s talán a Bundes kettőben gólerősebb lesz a Schalke, mint a tavalyi szezonban (25 találat 34 forduló alatt). Hátra is igazolt Dimitrios Grammozis: Sane és Becker mellé Kaminski jött a Stuttgarttól, míg labdaszerzőként a középpályán a Genktől érkező Wouters, és a rögtön csapatkapitánnyá váló exmainzi Latza lehet fontos láncszem. Mivel Fährmann épp benyelte a vírust így kapus poszton is egy új igazolás kezdhet a nyitányon: az osztrák Fraisl, akit a Den Haagtól szereztek meg. Grammozis nagy várakozással és feldobódva nyilatkozott a meccs előtt. Elmondása szerint nagyon jól sikerült a felkészülés az új játékosokkal, s motiváltan, bizonyítási vággyal megy majd fel csapata a Veltnis Aréna gyepére. A tervek szerint 20.000 hazai szurkolót várnak a derbire.

Sokkal kisebb a büdzsé Hamburgban. Az új tréner Tim Walter első sorban a sérülések miatt aggódhat. A HSV a tavalyi idényzárón 4:0-al küldte haza a Braunschweig együttesét. Az akkori két gólos Kittel és Meissner sérült, míg a negyedik találatot szerző Terodde az aktuális ellenfélhez/riválisához igazolt. Előre Gatzel (Cardiff) és Kaufmann (Kobenhavn) érkezett, akik egymást válthatják, mert a felkészülési meccseken jól teljesítő Wintzheimer (Basel ellen győztes gól, Augsburgnak kettőt vágott), most kirobbanthatatlannak tetszik. Hátra is igazolt a HSV: Meffert és Schonlau Bundes2-ből, míg a St Gallenből Muheim lett a keret tagja. Valahogy más pénzügyi/minőségi lehetőségek között van most a Hamburg, s ez a nyitányon máris kiütközhet.

Talán okkal bizakodóak Hamburgban. Tim Walter irányításával veetlen felkészülési meccseken a korábbi hatszoros német bajnok, s a Basel és a Silkeborg legyőzése (egyaránt 1:0) valóban önbizalom növelő, s közben az Augsburggal is tudott egy 2:2-őt játszani a HSV. Azonban más a felkészülés (sorcserék a szünetben) és más az éles csata. A Schalke egy teljesen új felállású csapattal, egyértelművé akarja tenni, hogy a feljutáshoz nekik joguk van ebben a szezonban. Szerintem nem fog kikapni a hazai csapat, s ez egy óvatos minimum az összecsapással kapcsolatosan.

FC Schalke 04 - Hamburger SV: Dupla esély - Dupla esély tipp