Megkezdi a két együttes is az Ecuadori LigaPro SerieA küzdelmeinek második szakaszát, méghozzá egy olyan találkozón, ahol mindkét együttesnek lehet keresnivalója. Legalábbis a szorzók alapján.

A két együttes második alkalommal találkozik, az előző, első szakaszban volt az első találkozójuk. Akkor hazai pályán 4-2-re nyert az LDU Quito együttese, egy igen kiélezett összecsapáson. 2-0-ra vezettek már a félidőben, majd onnan egyenlített a 9 De Octubre, pár percre rá pedig már ismét a hazaiak voltak előnyben.

Az LDU Quito a hatodik helyen, a 9 De Octubre a nyolcadik helyen végzett. A tizenöt forduló alatt szerzett 25, illetve 20 pont nagyon kevés, ennek ellenére elég elől végzett mindkét együttes. 25 ponttal zárt egyébként három együttes is, a leggyengébb volt közülük az LDU.

Időközben a quitoi együttes továbbjutott a Copa Sudamericanában is, méghozzá idegenben szerzett több góllal. A brazil Gremio együttesétől hazai pályán kikaptak 0-1-re, majd Brazíliában 2-1-re tudtak diadalmaskodni. Kiestek ugyan a Copa Libertadoresből, de itt van esély a vigasztalódásra. A negyeddöntőben újabb brazil együttes vár rájuk, az Atletico Paranaense.

Több van a vendégekben, mint amit az első szakaszban nyújtottak, úgy gondolom. Pár évvel ezelőtt bajnokok is voltak, illetve az élmezőnyhöz tartoznak, ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy újra olyan csúfos eredményt érjenek el, mint az első szakaszban. Jó kezdést és eredményt várok az LDU együttesétől, ahol a két gól talán nem egy olyan határ, amit ne lehetne teljesíteni. Maximum a két frontos küzdelem tehet be a vendégeknek, de én azért bízom az eredményességükben.

9 De Octubre FC - LDU Quito: LDU Quito által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp