A Bundesliga 3. küzdelmei is megkezdődtek a hétvégén, ezzel a találkozóval zárul az első forduló (az Osnabrück - Duisburg mérkőzést későbbi időpontra halasztották).

A frissen feljutott Freiburg II fogadja az előző szezonban hatodik helyezést elért Wehen együttesét. A Regionalligából feljutott együttesnek rengeteg olyan játékosa van, aki az első csapathoz érkezett, majd onnan küldték a második együtteshez.

A Freiburg II nyerte az előző szezonban a Regionalliga Südvestet, és onnan jutott fel az együttes a harmadosztályba. A felkészülés mondhatni jól sikerült, a Schaffhausen ellen 1-1, míg a Mulhouse együttesét verték 4-0-ra.

Ezzel szemben a Wehen sokkal aktívabb volt a felkészülési találkozók során, bár csak öt mérkőzést tudtak lejátszani a hétből. Négyet nyertek úgy, hogy sikerült legyőzzék az első osztályú Frankfurtot is. Érdekesség, hogy 0-1-ről fordított a harmadosztályú együttes úgy, hogy azért nem teljesen B kerettel szerepelt a Frankfurt. Egy vereséget szenvedtek el, az utolsó mérkőzésen az Elversberg ellen kaptak ki 2-1 arányban.

Korábban még nem találkoztak egymással, ez lesz az első mérkőzésük egymás ellen. Elég vakon lehetne lenni így a szezon elején, de én azért bepróbálkozok tippelni. A szezon előtti mérkőzéseket látva azt gondolom, hogy mindkét csapat szerezhet gólokat, de a vendégeknél latok erre több esélyt. A kétszer rúgott hat gól, illetve a Frankfurtnak rúgott három is azt mutatja, hogy elől rendben lehetnek a dolgok. Olyan négy gólt várok a találkozón, legalább két Wehen góllal.

SC Freiburg II - SV Wehen Wiesbaden: SV Wehen Wiesbaden által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp