Az olimpia árnyékában azért rendeznek még Bajnokok Ligája meccseket is. Például kedden skandináv rangadóra kerül sor Helsinkiben, a Bolt arénában. Angol játékvezető lesz, szóval a szabadabb játék garantált.

Az első mérkőzésen a Malmö 2-1-re győzött Svédországban. Az eredmény nem adja vissza a meccs egyoldalúságát. 16 kapura lövéssel szemben összesen 4 darabot ejtett meg a finn bajnok. A pálya felborulását jelzi a 10-1-es szögletarány is. A finnek egyenlítő góljáig kb. három gólt kellett volna rúgniuk, ezzel szemben a győztes gólt egy megpattanó szabadrúgás után szerezték a svédek.

Mi várható a meccsen? Az biztos, hogy a HJK nem elégedhet meg az 1-0-al, mivel eltörölték az idegenben lőtt gól szabályát. Ezért mindenképp nyitottabb meccsre van kilátás. A Malmö nyugodtan játszhat, nem kell kapkodnia. Sokkal inkább visszább léphetnek, ezáltal a kontrajáték kerülhet előtérbe.

A finn csapat taktikája inkább idegenben érvényesül, hiszen láthattuk Svédországban is, milyen gyors kontrajátékot játszanak. Például a Buducsnoszt ellen egy hazai 3-1 után idegenben 4-0-ra nyertek. A hazai bajnokságot ebből a szempontból nem tartom relevánsnak, mivel teljesen más kávéház a nemzetközi porond és egy gyenge hazai mezőny.

Mi várható tehát? A Helsinkinek menni kell előre, mert egy gólt be kell paszíroznia. Viszont ha megy előre, akkor a védekezés már nem lesz olyan tökéletes, mint a kontrajátékuk során. Így viszont ott lesz a lehetőség a Malmö előtt, akik egyszer elszaladnak és paff. Ezzel lényegében véget érhet a mérkőzés, mert szerintem a finnek nem tudnak két gólt lőni. Épp ezért biztosítom be egy DNB-vel, mert benne van a meccsben az 1-1 is.

HJK - Malmö FF: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp