Parádésan kezdte a tornát Mexico, de a Japán elleni vereség lehűtötte a kedélyeket. Felkapta a futballvilág a fejét a franciák 4:1-es legyőzésekor, főként Lozano mester csapatának bátor stílusa miatt. Dél-Afrika nem szerepelt le a tornán, viszont két vereségével mégis kiesik, hacsak nem arat nagy arányú győzelmet a zárófordulóban.

Hárommal kellene megvernie az afrikaiaknak Mexicót és Franciaországnak vereséget kellene szenvednie ahhoz, hogy túlélje a csoportkört. Valahogy nem hiszem ennek a forgatókönyvnek a megvalósulását. Inkább van benne a levegőben egy újabb gólzáporos találkozó végén egy újabb vereség. Singh a Ferreira középpályása büntetőt hibázott Franciaország ellen, majd a szünet után háromszor is vezetni tudott, mégis kikapott Dél-Afrika. Nyilvánvaló, hogy a fiatal afrikai játékosok taktikai szempontból fegyelmezetlenek, s azt várom, hogy minden mindegy alapon nekiesnek majd ellenfelüknek.

Dominálta Japánt is Lozano mester együttese. A saitamai stadionban korán, már a 11-ik percben 2:0-ra vezetett a házigazda. Innen kellett volna visszajönnie Mexikónak a meccsbe, s ráadásul a második játékrészben Vasquez kiállítása miatt emberhátrányba is kerültek. Japán szervezetten védekezett és a kreatív támadókat leszedte a pályáról. Kétgólos hátrány ellenére is tudott szépíteni a mexikói alakulat és a végén újra nyíltá vált a küzdelem. A közép-amerikai válogatottban a rangidős kapus Ochoa próbálja szervezettségre fogni a védelmet. A zömében hazai bajnokságában játszó támadók azonban rendre ész nélkül mennek előrre, s ez bevált a nyitómeccsen, beválhat most is.

Nem érdemes taktikáznia egyik félnek sem. A biztos továbbjutáshoz kell a mexikóiaknak a győzelem, a csoport leggyengébb alakulatával szemben. Dél-Afrikának csak a többgólos győzelem lehet üdvös, s ők aztán zsigerből tolhatnak majd egy örömfocit Szapporóban. Törvényszerű, könnyű overt remélek.

Dél-Afrika U23 - Mexikó U23: Gólok száma - Felett/alatt tipp