Mielőtt a szorzók kijöttek volna hazaiba gondoltam ezt a találkozót, 1,8-1,9 környékén gondoltam előzetesen a hazai oddsot, erre fel pénteken mikor megláttam csak 1.33-at adtak a szeredaiak győzelmére, ez hétfő délelőttre még lennebb jött már csak 1.20. Ilyen szorzókon pedig bőven megéri megtámogatni egy kis hendivel a vendég csapatot, hiszen ekkora különbség nincs a két csapat között.

Az FK Csíkszereda tavaly hatalmas meglepetést okozva bejutott az első hat együttes közé és harcba volt a feljutásért még az utolsó fordulóban is, annak ellenére hogy év elején a kiesés elkerülését tűzték ki célként. Erre felbuzdúlva idén is a tavalyi eredményeket szeretnék elérni, bejutni a play off helyekre, az első hat közé. Első fordulóban igencsak ellenséges körülmények között, főként magyar játékosokból álló együttes kapott hideget-meleget a bukaresti "pokolban", de a probléma nem is ezzel volt, hanem a mutatott játékkal és az elszenvedett vereséggel. Igencsak negatív nyilatkozatot adott Valentin Suciu szeredai vezetőedző a mérkőzés után, aki szerint nehéz lesz megismételni a tavalyi teljesítményt, hiszen egy a liga viszonylatát nézve középcsapat szinten mozognak jelenleg.

Astra Giurgiu nem is olyan rég még bajnoki címért és EL helyekért küzdött, aztán tavaly jött a fekete leves, és bár a román kupában döntőig meneteltek, de a bajnokságban már nem jött ki a lépés, és kiestek az élvonalból. Sokáig kérdés volt, hogy akarják-e folytatni a második vonalban, vagy inkább megszüntetik a klubot, de végül a folytatás mellett döntöttek. A kispad élére kineveztek egy mondhatni tapasztalatlan edzőt a harmadik ligából, Florin Stanga személyében. Nem gondolom, hogy Stanga második vonalas edző lenne, hiszen előtte egy évet a kis városom harmadik ligás csapatát irányította kevés sikerrel, hiszen egy nagyon gyenge, főképp fiatal ellenfelekből álló csoportból sikerült szinte kiesniük és csak az osztályozó mentette meg a hatalmas leégéstől.

Szezon elején vagyunk, minden bizonnyal lesz 7-8 hely a két csapat között a szezon végén, viszont a szezon ezen szakaszában még nem látok jönni főlényes hazai győzelmet a szeredaiak részéről. Benne van, hogy nyernek a hazaiak 1-2 góllal, de a 2.5-ös vendég hendi elég biztos tippnek tűnik erre a mérkőzésre.

Csikszereda Miercurea Ciuc - Astra Giurgiu: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp