Erős magyar érdekeltségű csapattá vált az Eszék. Ömlik belé a honi tőke, ami arra elég, hogy megszorongassa Bjelica csapata az örökös bajnok Dinamot. Rendre vannak próbálkozások a nemzetközi kupákban is, most viszont a bolgár CSZKA kiejtette az Osijeket a Konferencia Ligából. Közben viszont hasít a Rijeka, s a PAOK ellen vívja meg az utolsó párharcának első meccsét a csoportkörért jövő csütörtökön.

Látványosan támadt fel a tavalyi év hajrájára a Rijeka. Rozman vezetésével még 2021 februárjában kikapott Eszéken a tengerparti együttes (2:0). Távozott a szlovén szakvezető és átvette az együttest Zoran Tomic. Hosszú hajrát nyitott a Rijeka és végül harmadik lett a Hajduk és a Gorica előtt, tetemes hátrányt ledolgozva! A lendületet sikerül átmenteni a következő 2021/22-es szezonra is. Bátor támadófoci, gyors labdakihozatalok jellemzik a csapatot, aki játszott is egy-két nagy meccset az utóbbi időben: Dinamo elleni idegenbeli (3:3), a Gorica legyőzése (2:0), vagy a skót Hibernian csütörtöki elruházása (4:1). A korábbi Bundesliga menő Drmic (4 gól), és a 22 esztendős Abass (3 találat), jól termeli a találatokat, így azt gondolom, hogy minimum egy dugóra jók lesznek a forduló záró meccsén is.

Nyilván nagy a csalódás most Eszéken. Változás mindenképpen tapasztalható az együttesnél a tavalyi évhez képest. Akkor a stabil védekezés volt a legfontosabb, s ezért meglehetősen sok underes meccsbe bonyolódott az együttes. Most is hét idei tétmeccséből három alkalommal bukó lett volna a 1,5 over, s ezért olyan magas most ez a szorzó! A Pogon elleni Konferencia Liga párharc mindkét meccse underes, fegyelmezett játékot hozott, míg a Slavennel nem bírtak az eszékiek (0:0). Jellemző, hogy a Belupo egy hidegfront közepén, szakadó esőben, mégis fülledt melegben védekezte le Kleinheisleréket, akik csütörtök/vasárnap ritmusban tolták akkor hetek óta. Most viszont a kiesés után, nincs hová forgatni a csapatot. Adott egy jó ellenfél egy látványos többgólos meccshez!

A Rijeka alapban nem tartalékolós csapat, a hazaiaknak meg nincs mire. Úgy érzem, hogy a dobogóért idén is versenyben lesz mindkét alakulat, így közvetlen riválisok csaphatnak össze a szezon elején. Mostanában Drmicékben minimum egy gól mindig benne van, viszont hazai oldalon is érzem a gólokat a kupa kudarc után, elsülhet Kleini lába is most már! Alaptipp a 1,5 over!

Osijek - Rijeka: Gólok száma - Felett/alatt tipp