Kicsivel több, mint egy hete az Astra hendis támogatás mellett tettem le a voksomat az FK Csíkszereda ellen, az a tipp sokkal inkább szólt a szeredaiak ellen, mint az Astra mellett, mert valahol éreztem, hogy a tavalyi kiugró play-offos szereplés után visszaesés várható, ez pedig megvalósult mind játékban, mind helyzetkihasználásban. Nagyon nagy napot fogott ki Mihai Popa, az Astra 20 éves kapusa, és az első félidőben emberfeletti teljesítményt nyújtva tartotta életbe csapatát, és rengeteg kimaradt helyzet után ismét beigazolódott a "kihagyott helyzetek megbosszulják önmagukat" ............. és nagy meglepetésre mindhárom pontot elvitte az Astra.

Ez a győzelmük nagyon jót dobott a keddi Targu Jiu elleni meccsükön, hiszen ez az Astra keret nem második ligába illő keret, sőt megkockáztatom, hogy még a harmadik ligában is kiesés gondjaik lennének. Dönthettek a tavalyi kiesés után, hogy csődbe viszik a klubot, s abbahagyják a focit, de inkább úgy döntöttek, hogy a kevés szponzori és TV-s bevételek miatt folytatják a második vonalban, de elküldik a tapasztalt játékosokat és csupa fiatallal töltik meg a keretet. A keretük átlagéletkora 22.6 év, míg az előző meccsen felrakott kezdő mindössze 22,3. Nagyon lelkes, ambiciós csapat képét keltik ugyanakkor nagyon tapasztalatlan csapat, ezt tetézi a kinevezett edző tapasztalatlansága is, aki a harmadik vonalból lett felhozva, úgy hogy egy nagyon gyenge szezont tudhat a háta mögött.

Tavaly a Targu Jiu szinte végig harcban volt a TOP 6-ba kerülésért, erről az alapszakasz utolsó két fordulós gyenge eredményeik miatt maradtak le, nem kezdték jól a szezont, hiszen egy döntetlen és egy vereség jött eddig össze, de úgy gondolom, hogy kedden nem tud mégegyszer akkora szerencséje lenni az Astranak, mint ami volt Csíkszeredában, és behúzza a meccset a Targu Jiu.

Astra Giurgiu - Viitorul Târgu Jiu: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp