Bajban van a Videoton és még az utolsó pillanatokban is igazol. Nem sikerült csapatot csinálni Fehérváron, s a Jerevánban elbukott nemzetközi szereplés, beborította Kovács Zoltánt is. Sallóival ismét új koncepció, új építkezés indul. Más dimenziókat jár be most a kisvárdai klub, akit pontszerzésre minimum jónak találok a negyedik fordulóban.

Csoboth Kevin és Gyurcsó Ádám – ők az újabb erősítések Szabics Imre csapatában. Két nemzetközi rutinnal bíró focista, akiknek nem jött be a számításuk külföldön. Csobothból nem lett stabil élvonalbeli portugál labdarúgó, míg Gyurcsóval annyi minden történt a Cseheknek lőtt válogatott gólja óta…Mindkét pályafutásban sokkal több volt, s talán Csoboth még csinálhat egy jó karriert, Gyurcsó viszont egyre inkább kifogy a rendelkezésre álló időből. Őket minimum fel kell építeni úgy, hogy a teljes felkészülési szezont másutt töltötték, ki tudja milyen állapotban érkeztek. A Vidi nem tudott tétmeccset nyerni idén. Az Ararat elleni párosmeccs egyértelmű blama, Zalaegerszegen lehet hagyni egy pontot, azonban az, hogy Gyirmóton sem sikerült a győzelem, sok gondolatot megindít: rossz nyári igazolások, gyenge felkészülés, rossz formaidőzítés, taktikai-szerkezeti koncepciótlanság. Egy szóval fejetlenség! Azért az a tény, hogy négy meccsen sokkal alacsonyabban jegyzet csapatok ellen nyeretlen az a klub, akinek zászlóshajóként kellene menetelnie a magyar fociban, a belé borított erőforrások alapján, minimum elgondolkodtató. A bukmékerek 1,57-en mérik a hazai győzelmet!!! Hmmm…

Ellenfélként az a Kisvárda jön Sóstóra, aki háromból, hármat nyert 2:1-re! A Fradit leblamálták, a Gyirmótot emberhátrányban darálták le (velük ikszelt a Vidi), míg az MTK ellen botrányos talajon hátrányból tudott fordítani a nyírségi csapat. Számomra azért is sokat jelentett a múlt heti győzelmük, mert az alkalmazkodási képességüket mutatta meg. Korábban inkább lapos passzok, kombinatív foci hozott eredményt az első két körben. A Hungária körúton, viszont a gomba szétszedte a gyepet, a földön nehéz járatni a labdát, a folyamatos játékra kevés most az esély. A hátrány ellenére nem volt para: pontrúgások, beívelések, fejesgólok és pikk-pakk újabb három pont. Janiero bizonyított az első három meccsén, így szerintem nincs félnivalója a várdaiaknak Fehérváron.

Szerintem érdemes belekapaszkodni még most a szezon elején ebbe a furcsa, felborult erőviszonyú helyzetbe. A válogatott meccsek alkalmat adnak majd a Vidinek arra, hogy rendezze sorait, addig viszont ellenük lehet/kell fogadni! Főleg egy szemtelen/szervezett/tökös Kisvárda járhat sikerrel a Mol Arénában, s ha egy Gyirmótnak sikerült a pontszerzés, akkor az éllovas miért esne pofára? Ezen a szorzón kihagyhatatlan!

MOL Fehérvár - Kisvarda: Dupla esély - Dupla esély tipp