Majdnem városi rangadót rendeznek Norvégiában a hétvégén, miután a Stabaek látogat a Valerenga otthonába. Területileg két külön település, azonban a Nadderud Stadion Oslo közigazgatási határától pár kilométerre fekszik, így nevezhetjük helyi rangadónak is. Ráadásul kellenek a pontok a Stabaeknek, mivel igencsak nagy slamasztikába került a hétvégi pontvesztésükkel.

A Valerengáról írtam a hétvégén, ahol pontvesztést vártam tőlük a Viking ellen. A hajrában lejött az 1-1, így leesett egy kis kő a szívemről. Ami meglepett, hogy egyszerre épült fel Amor Layouni és Kjartansson is, ami egyáltalán nem esett jól a Vikingnek. Utóbbi gólt is lőtt, míg előbbi majdnem egy piros lapot hozott össze saját magának. Ettől függetlenül a támadósor erősnek tűnik és éppen ezért nem megyek el a vendégek pontszerzése felé, inkább egy laza BTTS-t vállalnék be ezúttal. Hátul azért nagy volt a bizonytalanság, a Viking elég sok helyzetet dolgozott ki és a Stabaek támadó szekciója se gyenge az én szememben. A Valerenga az eddigi 16 lejátszott fordulóban 2 clean sheetet hozott le és mindegyik meccsén betalált, ugyanezek a számok az ellenfélnél 2, illetve 4. Adja magát az a BTTS, amelynek ennek ellenére elég magas a szorzója.

Nincs nagyon vesztenivalója a Stabaeknek, mivel az oslói pontszerzés bravúr lenne, viszont kieső helyen állnak, így nincs más lehetőségük, mint megragadni minden lehetőséget. Idén is nagyon szoros lesz a harc hátul és a tőlük három egységgel leszakadó Brann szintén helyi rangadót vív, ahol eséllyel lép pályára a három pontért. A Stabaeknek amúgy inkább a védelmével van gond és nem a támadósorával, ami nekünk kedvezhet: az egész bajnokságban a legtöbb gólt kapták (35), míg a rúgott gólok tekintetében az utolsó 5 csapatot illetően nekik van a legtöbb. Kimondottan nagy hiányzójuk nincs, így várom tőlük, hogy folytassák a gólos meccseket ezúttal is.

Vålerenga - Stabæk: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp