Kiesési rangadóval zárul hétfőn este az NB1 6. fordulója, melyen a sereghajtó Újpest, a 10. pozícióban tanyázó Zalaegerszeg csapatát látja vendégül a Szusza Ferenc stadionban este 20:00-tól.

Egyszerűen botrány, ami évről évre Újpesten történik! Lehet akárki az edző a 4. kerületben, a csapat szezonról szezonra a rekordidejű élvonalbeli tagság megőrzésén küszködik. S mindennek ellenére sikerült nekik kijutni a nemzetközi porondra, ami mutatja, hogy alapból nem állna rossz erőkből az UTE. De mégis valahogy képtelenek egy ütőképes gárdát verbuválni a szakajtónyi légiósból! Mindennek eredménye, hogy idén még nyeretlen a lila-fehér banda (0-2-3).

Most azonban bízhatnának a szezonbeli első sikerben Oenningék, hiszen a szintén gyatra idénykezdetet produkáló ZTE látogat hozzájuk. Waltner úgy fest minden csapatával szenved a legjobbak között, hiszen két éve a Kaposvárral sem tudott nagyot alakítani a fiatal tréner. Annyival állnak jobban mostani riválisuknál, hogy ők a Nagyerdei stadionban mattolni tudták a Debrecent (1:2).

Röviden és tömören két enyhénszólva is elégedetlen együttes méri össze erejét hétfőn este, ahol az iksz egyikük számára sem igazán jó eredmény! Nagyon kellene nekik a siker, hogy fel tudjanak zárkózni az egyébként rendkívül szorosan tömörülő mezőnyre! Természetesen pont ezen okból kifolyólag így szezon elején nincs katasztrófa helyzet, viszont mindkét fél számára jól jönne egy győzelem, ami mentálisan kissé helyrebillenthetné a játékosokat!

Fogadási szempont elég kényes terepre tévedek, ugyanis totál háromesélyes találkozóval van dolgunk! Első blikkre úgy véltem, hogy szépen behúzok ide egy overt, hiszen mindkét fél védelme enyhén szólva szellősnek mondható, különösen ha megnézzük a közelmúlt egymás elleni mérkőzéseinek végeredményét! Viszont a bukik sem vakok, látják, hogy zörögnek a hálók rendesen, így a 2.5 over szorzóját úgy lenyomták, hogy lassan már inkább az undert érdemes megtenni, akár magasabb határon, mondjuk 3.0-lás értéken!

Lehet, hogy ez utóbbi opció lenne a legjárhatóbb út, viszont én most inkább a kimenetel terén mutatkozó lehetőségre csapnék le, ugyanis az oké, hogy az Újpest hazai pályán favorit a ZTE ellen, pláne ha megnézzük, hogy azt a tényt, hogy a két csapat Szuszában eddig lejátszott 42 egymás elleni derbijéből 32-őt behúztak a Lilák, s mindössze 6 darab egerszegi siker született! Ám én mégis dupla esélyben reszkíroznám Skribek Alenék sikerét, mert messze nem olyan esélytelen a pontszerzésre a Zete, mint ahogy azt a bukik velünk el akarják hitetni!

Újpest FC - Zalaegerszegi TE: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp