Én nem vagyok kegyetlen a Zalaegerszeggel, mert szerintem nem olyan vészes csapat. Bevallom, én sokkal gyengébb produkcióra számítottam tőlük, de nekem a Budapesti Honvéd meccset leszámítva tetszett az eddigi szereplésük. A MOL Fehérvár ellen egy focira alkalmatlan pályán brusztoltak, de Mezőkövesden abszolút volt esélyük a pontszerzésre, a Puskás Akadémia ellen végig partiban voltak, Debrecenben végig nagyon jól tolták, megérdemelten nyertek.

Azt figyeltem meg a Zete kapcsán, hogy az első 15-20 percekben nagyon jól tudnak játszani. Akkor rendre tök sok lehetőségük adódik. És itt nem csak a debreceni meccsre gondolok. Szerintem akkor is nekik voltak helyzeteik, amikor az ellenfél az ellenfél szerezte meg gyorsan a vezetést. Így a Kövesd és a Honvéd ellen is inkább az lógott a levegőben, hogy ők rúgják az elsőt. Babati, Koszta és Skribek kifejezetten dinamikus triót alkot.

Az Újpest kapcsán sem vagyok olyan elítélő, szerintem vannak jó elemei a játékuknak, bár ezt inkább előrejátékban látom. Croizet nekem eddig kellemes csalódás, de még a bantu Tallo is csinál meglepő dolgokat. Védekezésben viszont két kabaré a csapat, szerintem ha ott nem változtatnak valamit rohamos gyorsasággal, akkor évad végén kizúgnak a Gyirmót mellett.

Emlékszünk a tavalyi évadban látott meccsükre? 5-4 volt a vége, és félelmetesen jó játékot hozott. Na, bevallom én ilyesmiben reménykedem újra. Gólokban. De a 3 gólra semmit nem fizetnek, így inkább egy megcsavarom a tippet. Szerintem ki lehet indulni a Zete első félidős jó játékaiból. Akkor még megy a szufla, van kraft a támadókban. Ott látok esélyt a vendég gólban. Az első félidőben lehet valami látványos dolog, ezért én azt várom, hogy ebben a játékrészben mindkét csapat betalálhat. Szerintem ezért ekkor lesz legalább két gól.

Újpest FC - Zalaegerszegi TE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp