Hetedik fordulójához érkezett a svájci labdarúgó bajnokság, ahol a Zürich meglepetésre vezeti a tabellát, és a Servette pedig a harmadik helyen áll. Kölcsönös a felekben, hogy remek ritmusban és arányban kapják és adják a gólokat, így a Szuperliga elején szerintem foghatunk egy könnyű overt.

Tíz nappal ezelőtt jól elverte a Young Boys a jelenlegi listavezetőt Bernben (4:0). A nagy pofon után rendezte a sorokat André Breitenreiter és a hétvégi kupafordulóban csak továbbjutott Kriensben (0:1). Hazai pályán mindenképp győzelemre tör majd a zürichi csapat, s a mérkőzéseiken születő gólok száma, fogadásra inspirál. Bajnokin 23 találat született hat forduló alatt, ha az éllovas a pályán volt, azaz a csaknem négyes átlag adott. Hazai pályán az eddigi két meccsén is 3,5 az átlag, s náluk szerepel a szezon gólfelelőse Antonia Marchesano aki már hat találatnál jár - négyszer talált be szabadrúgásból. Alapban nyílt meccseket vív az FC Zürich, aki a 3-4-3-as felállásban nem a klasszikus középcsatárral operál. A két szélső inkább ék, és mögöttük szervez Marchesano.

Ha a hazaiaknál van a szezon gólfelelőse, akkor a genfieknél pedig a „gólpasszkirály”. Hat assziszt van Stefanovic neve mellett, aki gyakorlatilag a jobb szélső szerepét tölti be a Servette együttesében. Geiger mester által alkalmazott felállás több, mint támadó. A három csatár mögött két támadó középpályással presszingel, s a „könnyű” labdákat a négy „vonalvédő” (persze a két szélső futó is a középpályán akar labdát szerezni) előtt játszó játékos gyűjti be. Legutóbb a St Gallent sokkolta a Servette (5:1), s a gólaránymutatók náluk is kiverik a vészvillogót! Hat bajnokin 24 gól, a meccseiken, kerek négyes átlaggal. Vendégkén a 4:7, három összecsapáson is imponáló, alulról veri a négyes átlagot (3,75).

Akárhogy nézem, itt bizony nagyon jók a számok! Két nyílt sisakos játékot felvállaló edző, kamikázé felállású csapattal szerintem megrázza a pofonfát. Adok és kapok egy jó over alapelve, s úgy gondolom, hogy mindkét védelem és csatársor adott ehhez a kimenetelhez. A hazaiak edzője kiemelte a meccs előtti nyilatkozatában, hogy a labdaszerzések/vesztések száma és helyszíne döntően befolyásolja majd az összecsapást. Szerintem ebből is az jön le, hogy eddigi játékán nem fog változtatni az FC Zürich, szóval overre fel!

FC Zürich - Servette: Gólok száma - Felett/alatt tipp