A Premier League 6.fordulójának utolsó találkozóját rendezik a mai napon. A Crystal Palace otthonába látogat a Brighton. Az idei szezon eddigi legkellemesebb meglepetését okozzák a vendégek. Kétlem,hogy bárki hasonló kezdést várt vagy épp remélt volna tőlük.

A Brighton számára valahogy jól forognak mindig lapok. Az tény,hogy komoly kaliberű csapattal nem találkoztak,de ezeket a mérkőzéseket is meg kell nyerni még a nagyágyúknak is. A legnagyobb erényűk,hogy amikor és ahol kell mindig van egy utolsó láb vagy éppen egy jól eltalált lövés. A Brentford ellen többet birtokolták a labdát,de rengeteg helyzetet elpuskáztak a hazaiak,de tudjuk,hogy a focit gólra játsszák nem pedig több kaput eltaláló lövésre. Azonban a jelenlegi tabellát nézve nem a ”Méhek” az egy egyetlen közép csapat, amely a Brighton áldozatul esett. Hiszen a Leicestert is sikerült maga alá gyűrniük. Trossard igazán elemében volt ezen a találkozón. Teszem hozzá teljesen megérdemelt győzelem volt,mert rengeteg helyzetük adódott. A 16-os előtti kis passzokkal több mérkőzésen is sorra dolgozzák ki az akciókat. Emellett pontrúgásból is életveszélyes a csapat.

A londoniak elég felemás képet mutatnak,mert gyengén kezdték a szezont,de a sorsolásuk sem volt túl kegyes. A Chelseatől és a Liverpooltól kikaptak természetesen amit nem is lehet felróni nekik azonban ami igazán szembeötlő,hogy az idei szezon hat találkozójából négyen még gólt sem tudtak szerezni. A Liverpool ellen konkrétan támadásban a nullával egyenlő volt a csapat teljesítménye. A csapat legjobbja a kapus volt hiába kaptak ki 3-0-ra. A West Ham elleni 2-2-re sokan felkapták a fejüket,de Gallagheren kívül a csapat nem ájulhat el magából.

A két csapat között a legnagyobb különbség a támadó szekcióban van,mert Lallana,Welbeck,Trossard bármikor képesek meghúzni a váratlant a vendégeknél. A Crystal Palacenál elől viszont nagy hullámzó a játék,de a rengeteg rúgott gól nélküli meccs ráadásul nem a pozitív irányba billenti a mérleg nyelvét e tekintetben. A védelem a Brigthon esetében is elég ingadozó,de a londoniak hátsó alakzatától fényévekre van,mert a hazaiakból sokszor konkrétan bolondot csinálnak. Ezen a mai összecsapáson véleményem szerint kijön a két csapat közti különbség.

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp