Szerintem nem csak én lepődtem meg e meccs kapcsán az oddsokat látva. Az AFC Ajax győzelmére 1.15 a szorzó, ez ilyen Real Madrid-Sherfiff kategória, miközben az Ajax azért nem Real Madrid, a Besiktas csapatnév pedig picit jobban hangzik, mint a Tiraspoll.

Az olló meg nyílik, eleve 1.35-ön nyitott a Ajax-győzelem oddsa, most 1.15 körül mozog. A Besiktas ugyanis elfogyott, Alex Teixeira, Meras, Topal, Larin, Welinton, Montero, Ghezzal, Pjanic, Uysal,Vida, Hasic és Nkoudou sem bevethető, sőt Batsuayi-t is kérdésesnek írják, szóval több, mint egy komplett kezdő hiányzik a török együttesből. Jó, ha két játékos marad a Dortmund elleni kezdő 11-ből, illetve ne ferdítsünk, kezdő 10 mezőnyjátékosból, mert kapus problémák nincsenek, legalábbis mennyiségre.

A Besiktas a török bajnokságban is megérzi a hiányzókat, utolsó 3 bajnokiján minimum 2 gólt kapott, pedig nem török élcsapatokkal játszott.

Az Ajax viszont élcsapat, és nagyon úgy tűnik, hogy megint sikerült az amszterdamiaknak egy olyan együttest építeni, amely egyszerre játszik látványos és eredményes focit. Tadic elöl, Blind hátul vezér, a két rutinróka mellett csupa-csupa tehetséges, még bizonyítani akaró fiatal, és megérkezett egy szintén nem öreg, de bitang gólerős csatár, Haller, aki meg pont jó helyen, jó bajnokságban, és jó csapatban van, mert az Ajax erősen támadás-orientált. Az amszterdamiak ilyen vizilabdás gólszámokat jegyeznek. Kilenc tétmeccsük volt idén, 5-ször lőttek minimum 5 gólt. A Cambuur ellen 9-et..., de a legkeményebb a BL-ben a Sporting ellen vágott 5 gól, amelyből 4-et Haller jegyzett. Nyílván nem fog minden meccsen 4-et vágni, de megnézve azt a négyes, azt, hogy a Besiktas milyen állapotban van, senkit nem lepne meg mondjuk egy Haller mesterhármas.

Jó tippnek tűnik, mert az Ajax hasít, egymaga képes 5 gólt lőni, de tudják az amszterdamiak, hogy a Besiktas milyen állapotban érkezik. Igazából a törököknek nincs veszíteni valójuk, és ha az Ajax elkezd könnyelműsködni, vagy nagyon átbillen az egyensúly támadás és védekezés között, a Besiktas is lőhet gólt, vagy akár gólokat.

Én azt mondom, 4-1 vagy 5-1 lesz a vége. Meglátjuk

Ajax - Beşiktaş A.Ş.: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp