Tartja az Európa-bajnokságon mutatott remek formáját, a tornán végül elődöntős Dánia. A VB-selejtezők "F" csoportját is 100% -os teljesítménnyel vezetik a kasper Hjulmand irányította dán dinamitok. A továbbjutás megvan még, ha matematikailag belelehetne kötni a történetbe.

Kisinyovba újra a három pontért, a biztos győzelemért utaznak Schmeichelék. A hazaiak az egyik leggyengébb formában lévő Európai csapat, már-már a miniállamokkal versenyeznek, negatív értelemben. Hiába hoznak külföldi edzőket, most aktuálisan az olasz Roberto Bordin dirigál, nem tudnak csodát tenni, a 180. világranglistás helyezés már önmagában sok mindent elárul.

Előrejátékban szinte nulla amit alkotnak, nem csoda, hiszen egyetlen igazán jelentős támadójuk sincsen, súlytalanok nemzetközileg. A Sheriff történelmi tettet vitt-visz véghez ezen a nyáron-őszön, de a moldáv futball újabb kritikája ez mintsem dicsősége, hogy a csupa teletömködött külföldiekkel érik el ezeket a sikereket, egyetlen moldáv sem kap szerepet a transzisztriai együttesben.

Dánia rendkívül magabiztosan hozta a csoport meccseit, 22:0 -ás gólkülönbséggel, még gólt sem kapott Schmeichel, nem ez a vérszegény moldáv együttes fogja mattolni. Előrejátékban pedig a dánok kreativitása is mindig jelen van. Izraelben is sima 2-0 -ra nyertek, az Ernst Happelben pedig egy demoralizáló pofont adtak a sógoroknak 4-0 -al. Feröeren voltak kisebb izgalmak, de a végén a Dánia területéhez tartozó szigetlakókat is legyőzték, tudjuk be ezt a barátságos bánásmódnak.

Dánia csapat teljesítményben a csúcsközelben, bombaformában látogat, az iszonyat gyenge moldávokhoz, kiütés gyanús meccs, de 2-3 -t alapból közé tesznek majd az északiak.

Moldova - Dánia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp