A Nemzetek Ligája 2020/21 sorozat első elődöntőjében a spanyol válogatott Gavival és Pinóval a soraiban elkente az Eb-győztes olasz válogatottat, pár hónallal ez előtt legtöbben azt sem tudtuk, hogy Gavi és Pinó egyáltalán létezik... De mi Barca-fanok azért csak bizakodunk, ha egy Pedrit egy Gavival pótolnak...

Na de ugorjunk át a másik meccsre. Én már első blikkre is ezt vártam jobban, ezt a belga-francia meccset, itt számítottam több eseményre, több gólra.

Mindkét válogatott elég acélos összeállításban léphet pályára, és bízom benne, hogy nem csak nyalogatják majd egymást, hanem úgy igazán egymás esnek. Olyan pornót várok, ahol nincs 10-20 perc előjáték, én az akciókra vagyok kíváncsi.

A belgáknál a de Bruyne-Lukaku duó nálam garancia a gólra, remélem, hogy Eden Hazard sem lesz teljesen off. A franciáknál Griezmann, Mbappé és K. Benzema rohamoz majd, itt igazán Benzema az, aki kegyetlenül jó formában van, de ő évek óta jó formában van, viszont most fizikálisan is toppon van, nem nagyon van olyan meccse, ahol nem talál be. Ronaldo és Ramos távozása után hátán viszi a Real Madridot.

Mindkét csapatnál vannak jó védők, de olyan védők, akikben a hiba lehetősége benne van. Varana és Koundé duójára gondolok főleg a galloknál, bízom benne, hogy mindketten kezdenek, hisz hátul bennük van a hiba, de mindkét játékos remekük fejel, sőt Koundé sokszor partizán akcióba kezd, és azt meg tudjuk, hogy egy belső védő amikor megiramodik a labdával, azt az ellenfelek sokszor nem követik le időben, vagy nem veszik komolyan, de Koundé játékában ez is benne van. Aztán ha ezt összehozza, máris ott a lyuk mögötte, a re-kontra is simán góllal érhet véget. Nem szabad a pontrúgások jelentőségéről elfelejtkezni, napjaink labdarúgásában a gólok zöme pontrúgások után érkezik, és ugye a VAR mellett megszaporodtak a büntetők is, régen a VAR előtti érában ilyen 3.80-4.00-es odds körül lehetett a büntetőre fogadni, most már 2.80 körül...

Abban is bízom, hogy ez 'csak' egy NL elődöntő, szóval nem egy VB vagy Eb, itt azért mernek majd kockáztatni szerintem, mernek játszani mindkét oldalon, és nem egy kivárásos 0-0-ás remit látunk.Én minimum 1 dugót várok az első félidőben, de sokkal inkább 2+ gólt, mint egyet sem, így ezt a tippet ilyen szorzó mellett nem hagyom ott.

Belgium - Franciaország: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp