Óriásit megy egy jó kontinenstorna után Dánia! Összekovácsolta Eriksen esete ezt a csapatot és a vb-selejtezőkön nem ismer pardont. Jelenleg hétből hetet nyertek az északiak , és egy újabb győzelem már a vb-kijutást eredményezné. Szerintem Ausztria elszállt. Nem feltétlenül a dán meccs kuglizza ki a sógorokat. Az izraeli 5:2 és a Skócia elleni hazai zakó óriási lépéshátrányba küldte az osztrákokat.

Szigorúan a tények: ha Skócia és Izrael is hozza a kötelezőt (előbbi Feröer ellen) akkor a briteknek 17 pontjuk lesz és osztrák vereség esettén Dánia kijut, Ausztria pedig 10 ponttal, két körrel a vége előtt készülhet a Nemzetek Ligájára (Izrael 13 ponttal még reménykedhet a második helyben). Foda mesternek tehát nincs választási lehetősége győzelemre kell játszatnia övéit. S, hogy értékeljük a magyar válogatott helyzetét: szomszédaink Alaba (Real), Sabitzer (Bayern), Ilsanker és Hinteregger (Frankfurt), Laimer (Leipzig) szintű játékosokkal tartanak kábé ott, mint mi, teljesen szétesve. Persze, van még esély „csak” győzni kell Koppenhágában.

S akkor Dánia. Nem elég, hogy mind a hét selejtezőjét behúzta az együttes, a gólaránya döbbenetes 26:0! Eddigi hazai meccseiken kitömték Izraelt és Moldovát (5:0, és 6:0), Skócia megúszta kettővel. Adott a csapat biztos gerince: Poulsen, Wass, Delaney, Hojbjberg, Kjaer, Schmeichel – s olyan játékosok epizodisták, akik bárhol másutt alapemberek lennének: Cornelius, Brunn Larsen, Vestergaard, Andersen. Adott minden ahhoz, hogy a válságát élő vendégcsapatot kitömve kijusson a világbajnokságra ebben a fordulóban a dán válogatott!

Ausztriának győzelemre kell játszania, ha nem akar kiesni – hiába a standard 4-4-2-s felállás, kockáztatniuk most már kötelező! Kasper Hjulmand nyilván le akarja zárni a selejtezőket, s nem mellesleg csapata több, mint három gólt átlagol eddigi mérkőzésein az F-csoportban! Erre adnak a 1,5 overre 30 százalékos hasznot? KELL!

Dánia - Ausztria: Gólok száma - Felett/alatt tipp