Öröm és boldogság uralkodik a Newcastle szurkolóinak a háza táján, hiszen egy újabb olajmágnás ország készül Európa szinten befolyást szerezni, Qatar és Arab Emirátusok után Szaud Arábia is hasonló utat probál meg bejárni.

Igen ám, de ehhez a pénzben duskáló jövőben egyik jelenlegi Newcastle játékos/edző/stábtag sincs beleképzelve. Ez a mostani edző és keret egy nagyon vékony PL bennmaradásra lehet elegendő, már évek óta a kieső zóna szélén táncolnak, szerencséjükre, minden évben a frissen feljutó csapatoknak nem sikerült megütniük a felső osztály szintjét, így képesek voltak bennmaradni. Idén viszont ha csak télen nem nyílik meg a pénzcsap és nem jön 1-2 játékos a legfelső polcról, akkor lehet Szaud Arábiának Championship csapata lesz jövőre.

Tottenhamnél a 2019-es BL döntő óta csak keresi önmagát, az addig stabil BL helyekért harcoló klub nem találja Pochettino méltó utódját. Viszont ismét lehet egy egézséges Kane-Son páros elől, amely képes egyedül meccset/meccseket eldönteni. Egyedül ami a tippem mellett szólhat, az a dél-amerikai kontinensen járó labdarúgók hiánya: Emerson, Lo Celso, Romero és Sanchez, viszont az ők hiányáról már a válogatott szünet előtt tudott Espirito Santos, nem váratlan sérülés következtében kénytelenek távolmaradni, hanem betervezett "covid-probléma" amire volt két hete felkészülniük.

Nem egy big 6 csapat idén a Tottenham az világos mindenkinek, viszont ennél gyengébb kerettel is képes volt Espirito Santos pontokat szereznie a jelenlegi gyenge lábakon álló Newcastle ellen. Ma is azt várom tőlük, hogy egy ikszre legalább jók legyenek.

Newcastle United - Tottenham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp