Rosszul teljesít a Leipzig idegenben a futó szezonban, s az edzőváltásból egyenlőre rosszul jött ki az együttes. A csoportban a PSG és a City az egyértelmű favorit a továbbjutás szempontjából. Brüsszelben már veszített pontot a francia bajnok, s most egyszerűen nem fér bele az, hogy újabb egységeket veszítsen.

Toronymagasan vezeti hazája bajnokságát a PSG, s valójában a Ligue 1, számukra egy felkészülési lehetőség a komolyabb BL-mérkőzésekre. A hétvégi Angers elleni találkozót Messi még kihagyta, most viszont Mbappével együtt bevethető lesz a csatársorban. Lesznek így is hiányzók: Neymar, Ramos és Parades mellett, a kapus Navas is a sérültlistán van. Utóbbi probléma súlytalan, hiszen adott Donnarumma. Di Maria eltiltott így rá sem számíthat Pochettino. Úgy vagyok vele, hogy talán jobb is, hogy nincs Neymar, mert nélküle Rafhinával vagy Wijnaldummal gyorsabb, lendületesebb, direktebb a párizsi csapat. Nincsenek fölösleges cselezések, játékmegakadások – úgy érzem Neymarnál sokszor pihen a labda (vagy épp fekszik). Hakimi pedig bőven képes feledtetni Di Mariát, így aztán erőforrásban kiapadhatatlanak tűnnek a hazaiak a harmadik forduló előtt!

Kimondottan rossz a Lipcse idegenben, egyedül DFB-kupa meccsét tudta megnyerni Sandhausenben augusztusban. Nyeretlenek a Bundesligában és ki tudtak kapni a Mainz és a Wolfsburg együttesétől is. Jesse March csapatának feladat lesz idén a top4 elérése, mert játéka még nem állt össze. André Silva és Szoboszlai képes egy-egy villanásra, azonban a kiegyensúlyozott klasszis teljesítmény nincs bennük, így magadnak a munkás Forsberg-Poulsen-Orbán szinten. Pechükre Olmo sérült, pedig ő kreativitásban más szint és a védelemből hosszú távra kiesett Halstenberg. Látható, hogy a BL más kávéház, még az európai sztárcsapatok számára is. A City nagyon megszórta Gulácsiékat (6:3), míg a Brugge szemtelenül elvitte a pontokat Lipcséből. Nincsenek jó előjelek a vendégek szempontjából.

Olyan „Salzburgos” Jesse March-al az RB – sokat szerzünk, viszont sokat is kapunk elven működne a játék. Azonban jelenleg még nincs meg az együttes tervszerű támadójátéka, és szerintem egy PSG szintű csapat simán le fogja uralni ellenük a 90 percet. Az összecsapás „éles”, mert a csoportban még semmi sem dőlt el, így nem lesz szerintem pepecselés, behúzzák a franciák!

Paris SG - RB Leipzig: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp