Az első két helyezett együttes találkozik ma Eindhovenben, az Európa Liga B csoportjának harmadik fordulójában. Elég erős csoport ez, ahogyan a tabella is mutatja, egyedül a Sturm csapata az, aki talán esélytelen arra, hogy beleszóljon a továbbjutás kérdésébe.

A PSV csapata nagyon jól kezdte az idei szezont, a szezon elején még az Ajaxot is sikerült legyőzzék 4-0-ra. Aztán a BL-selejtezőjéből sikerült kipotyanjanak, majd szeptemberben előbb egy hazai pályás 0-4 a Feyenoord ellen, majd egy 1-2 a Willem II ellen. Azóta helyrerázódott a csapat, legutóbb a Sturmot sikerült 4-1-re verjék idegenben.

A Monaco szezonja katasztrófálisan indult, bár a folytatás már nem alakult annyira rosszul. Ők is a BL-selejtezőjéből érkeztek, de a bajnokságban sem ment/megy a hercegségbeli együttesnek. Bajnokin már négy vereségük van, ami pont a fele a tavalyi szezonban elértnek.

Mindkét csapatban vannak ugyan jó játékosok, de azt gondolom, hogy a hazaiak most jobban egyben vannak. Götze egyre jobb formában játszik, egy gól és három gólpassz eddig a mérlege az EL-ben. Ha ma is hozza a formáját, akkor könnyen rúghatnak gólt, gólokat a hazaiak. Írom ezt úgy, hogy Zahavi eddig nem tett annyit hozzá, mint elvárható lenne.

Több PSV gólt is várok, eléggé sebezhető eddig ez a Monaco. A nagyobb csapatok ellen rendre kapnak több gólt is, nincsennek mindig a helyzet magaslatán a védők. Nem tudom, hogy sikerül-e behúzza a holland együttes, de igen jó esélyük van arra, hogy három ponttal növeljék előnyüket mai ellenfelükkel szemben.

PSV Eindhoven - Monaco: PSV Eindhoven által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp