Már a hétfői Arsenal meccsre is hasonló elgondolásom volt a Crystal Palace ellen, hogy az GG egy Gurus elemzést megérne, akkor sajnos nem volt időm ezzel foglalkozni, ma viszont bevállalom, mert erre a meccsre nagyon adja magát a mindkét csapat szerezz gólt opció, aztán este elválik mennyire is volt jó elgondolás.

Hazai oldalon van egy régi dicső múltjától nagyon messze álló csapat, aki évek óta csak keresi önmagát, nem hogy a BL, de még a TOP 6 közelébe se nagyon tudja verekedni magát. Adná a kérdés, hogy ez edzői hiányosságok miatt van, vagy a keret minősége nem predesztinálja oda őket, ahova tartozni szeretnének, erre a válasz talán nem külön-külön keresendő, hanem a kettő együtt.

Artetanak talán túl nagy ugrás volt a City kispadjáról elvállalni egy TOP 6ba vágyodó csapat kispadját, láthattuk Lampardnak sem ment egyből a nagy ugrás, ugyanakkor az is igaz, hogy Lamparddal ellentétben, nem volt millió font alápakolva és egy erős kerettel megsegítve.

Ami a GG mellett szól a viszonylag sok kapott gól mindkét félnél. 8 mérkőzés után már 12 kapott gólnál tart mindkét csapat, mivel a tabellán is elég közel állnak egymáshoz, itt a döntetlen egyik csapatnak sem segítene, és aki nyer az tovább kapaszkodhatna az élmezőnyhöz, amelyik kikap az tovább csúszik a veszély zóna felé. A döntetlennel pedig maradhatna mindkét csapatnak a langyos vízben való evickélés, az pedig egyik csapatnak sem jó, hiszen egy kiugró évre lenne szüksége mindkét együttesnek.

Két gólveszélyes támadókkal telitüzdelt csapat, bizonytalan lábakon álló védelmek, ezen a meccsen a GG-nek ülnie kéne.

Arsenal - Aston Villa: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp