Tavaly Ivan Juric a Hellas Veronából faragott egy roppant kellemetlen csapatot. Idén egy szinttel feljebb került, és az évek óta vegzáló Torino építgeti, a csapat még nem jó, viszont alakul. Pioli együttesének egyértelmű kultúrsokk a BL! Atleti, Liverpool, Porto…még a harmadik hely is csoda lenne. Azonban csakúgy, mint az előző idényben jól rajtoltak a milánóiak a bajnokságban, annak ellenére, hogy hátul nem valami stabilak, képesek mindig legalább eggyel többet lőni ellenfeleiknél.

Milyen is volt a Verona a 2020/21-es szezonban. Agresszív, elnyűhetetlen, letámadásaik megfojtották a legnagyobb csapatok játékát is. Több-kevesebb sikerrel próbál hasonló felfogású csapatot csinálni Juric a Bikákból is, ám a játékoskeret, nem annyira alkalmas erre. Így nem Belotti és Zaza a kulcsfigura, hanem inkább a nagyobb munkabírású harcosabb típusú emberkék kerülnek előtérbe. Lukic, Brekalo és Linetty az igazi kelet-európai vonalat képviselik, s őket a szélen támogatja Ansaldi (ő most sérült) és Singo. Elől a letámadások levezénylője a paraguayi Sanabria. Alapban adott a keretben Mandragora, Verdi és Pjaca személyében a minőség, előbbi kettő igazi harcos, míg a horvát játékmesternél ott a finesz – igaz mindhárom sérült jelenleg, mégis úgy érzem, hogy könnyen hibára kényszeríthető a Milan védelme, és egy gólra jó lesz a Granata!

Kessie és Diaz is visszatér a hazai oldalon, s Pioli újabb nagy csatára készül. Jó passzban van a Rossoneri, mert zsinórban öt bajnokit is megnyert. Legutóbb Bolognában, kettős emberelőnyben tudott diadalmaskodni a Milan, azonban tisztesen megszenvedett. Ibra és Giroud a „Mister” elmondása szerint többet játszik, mint amennyit edz, így a frissesség hiányozhat hazai oldalon, s egy szemtelen, szervezett Toro könnyen megakadhat a hazaiak torkán. Hétvégén pedig következik a Roma elleni rangadó, így aztán nincs könnyű helyzetben Pioli. Úgy vélem, hogy a játék a tavalyi. Kulcsfigura Bennacer, aki ha játszik képes megnyitni a területeket a társak előtt. Hátul továbbra is zavarba hozható az együttes, viszont nincs Donnarumma, aki fontos pontokat szerzett mindig is a milánóiaknak. Akárhogy nézem, ez bizony egy hektikus mérkőzés lesz/lehet.

Hogyan alakul a forgatókönyv? Szerintem fásult/tompa Milan kezd, akit letámad a Toro, s hátul össze is hoz egy találatot a védelem. Vendégvezetés után, hazai mozgósítás, és őrült tempó várható, a cél a fordítás lesz. Korábban a Napoli és a Juve ellen csak 1:0-ra kapott ki a Granata, azonban mindkét együttes védelme sokkal stabilabb, mint a Rossonerié. Jó példa a listavezető, aki eddig kilenc meccsen csak hármat kapott, míg a milánóiak kilencet. Akárhogy ízlelgetem, ez bizony overes meccs lesz, benne van mindkét csapatban a gól, bőséggel!

AC Milan - Torino: Gólok száma - Felett/alatt tipp