Messze elmarad a Bayern Münchentől az idei Dortmund is, ám a Borussia elmondhatja a jelenlegi helyzetet nézve, hogy a bajorok első számú kihívói így is.

A Dortmund Marco Roseval sem tudott csodát tenni, kiestek a Bajnokok Ligájából, megalázó vereségeket szenvedve az Ajaxtól, két hete pedig a kisebb-nagyobb mellékzöngék mellett elbukták odahaza a "Der Klassikert", így nem hogy csökkent, de nőtt a hátrányuk a tabellán.

Egy remek hír, hogy Haaland újra bevethető, bár az új fejlemények szerint már nem sokáig boldogítja a sárga-feketéket a norvég csatár.

Mindenesetre a hétközi kötelező feladat adott, a sereghajtó, a mindenki által kitömött Feurt csapatát kell legyőzniük, ami nem lehetetlen feladat.

A Fürth a Schalke 04 tavalyi gyenge mutatóit másolja, de a hétvégén csak meglett a 15. fordulóban odahaza az első Bundesliga győzelem. Ám nem változott semmi ettől a sikertől a lóheréseknél. Elég csak az előtte lévő három bajnokit sorolni, ahol a Leverkusentől hetet, a Hoffenheimtől hatot, a Mönchengladbachtól négyet kaptak.

A Haalandal, Reussal és Bellinghammel rohamozó Dortmund sem fog könyörülni rajtuk, fájó kimondani, de ez a Fürth már most Bundesliga II szint és, ha komolyan veszi a Dortmund, márpedig a legutóbbi Bayern és Bochum elleni botlások után komolyan fogja venni, akkor simán gólfesztiválba torkolhat az újabb "városnézése" az újoncnak.

Itt és most lehet Haalandéknak gólkülönbséget javítani egy Bundesligából teljesen kilógó együttessel szemben, a hétvégi Fürth siker cska időleges kozmetikázásra volt jó, szerdán újabb, friss monoklikkal gyarapszik a Fürth, minimum négy pofont várok a Dortmundtól.

Borussia Dortmund - Greuther Fürth: Borussia Dortmund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp