A hazaiak eddig három, a vendégek négy mérkőzésen vannak túl decemberben, ami egyedül a negyedik hullámnak köszönhető, nem pedig e vezetésnek. Hiába lobbiznak a klubok évek óta, hogy legyen egy kis leállás az angol ligákban is, az FA hajthatatlan ebből a szempontból. Így történt meg az is, hogy sorra maradnak el a betegségek miatt a mérkőzések, van, hogy két órával a mérkőzés kezdete előtt derül ki, hogy nem tudják megtartani az adott mérkőzést.

Így járt már három alkalommal is a Brigthon csapata, ráadásul igen nehéz mérkőzések ezek, ugyanis a Tottenham, MU és a Chelsea ellen nem tudtak kiállni. Érdekes egyébként, hogy sehol máshol nincs ekkora elhalasztási hullám, csak itt az angoloknál, viszont eszébe sem jutott a ligának, hogy két hét pihenőre mehessenek a csapatok. A Brentford is halasztott, a Southampton és a Manchester United ellen. Sok a beteg játékos, viszont azt nem tudom, hogy miért csak az angoloknál ennyire látványos.

Ha már úgy alakult, hogy játszaniuk kell a csapatoknak, akkor szerintem muszáj megpróbáljanak ma nyerni, mert mindkét csapat verhető ellenfelet kapott. Szerintem ez az a mérkőzés, ahol egyszerűbb lehet három pontot szerezni, mint az elhalasztott találkozókon, a kérdés igazából csak annyi, hogy mennyi kedvük van a játékosoknak.

Elég gyenge hazai pályán a Brighton, de az összkép nagyon csalóka. Gyakorlatilag nem volt könnyű ellenfele, szinte csak a top10 ellen léptek pályára odahaza. Így nem is annyira nehéz elképzelni, hogy a tizenhatodik helyen állnak a hazai tabellán. Egyébként pedig tizenkettő és tizenhárom a két csapat, nagy különbség nincs közöttük.

A több a hiányzó a vendégeknél, kérdéses, hogyan sikerül pótolni a kiesett játékosokat. Igazából egyik csapat sem hemzseg a nagy nevektől, tényleg csak nüanszok dönthetnek majd a két csapat találkozóján. Valamivel jobbnak gondolom a hazaiakat, legalább két gólt várok tőlük odahaza. A tippem az, hogy nyer a Brigthon és nem egy sima, 1-0-ás győzelem lesz az.

Brighton & Hove Albion - Brentford: Brighton & Hove Albion által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp